Θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού στο Ρήγιο Διδυμοτείχου

Θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού στο Ρήγιο Διδυμοτείχου

Τα Θυρανοίξια του πρόσφατα, με αποκλειστική πρωτοβουλία και δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως, ανακαινισθέντος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρήγιο Διδυμοτείχου, τέλεσε χθες Σάββατο ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, τέλεσε τα Θυρανοίξια και μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Δαμασκηνός τόνισε την εκκλησιαστική, την ιστορική και την εθνική σημασία του εγχειρήματος της ανακαίνισης Ιερών Ναών στους μικρούς παραμεθόριους οικισμούς, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι τους αδυνατούν να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο.

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκε την Ζώνη Ορεστιάδας του τέως Δήμου Κυπρίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Ζώνης και στη συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Εκκλησιαστικής Επιτρόπου Μαρίας Καράνταντη.

Με τη ευκαιρία αυτή εξήρε την αξία της διακονίας των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα στις ακριτικές ενορίες.