Διδυμότειχο: Εκδήλωση “Φύλλα Φθινοπωρινά” στο κέντρο της πόλης – Θετική πρωτοβουλία, αλλά αρκετά ερωτηματικά

Διδυμότειχο: Εκδήλωση “Φύλλα Φθινοπωρινά” στο κέντρο της πόλης – Θετική πρωτοβουλία, αλλά αρκετά ερωτηματικά

Μια πολύ θετική πρωτοβουλία για να δώσει λίγη… ζωντάνια στο κέντρο της πόλης, πήρε ο δήμος Διδυμοτείχου, με την διοργάνωση της εκδήλωσης «Φύλλα Φθινοπωρινά», την Πέμπτη 30/9/2021 από τις 6 μ.μ., μόνο που υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, απευθύνει κάλεσμα σε όλους αναφέροντας:

Ελάτε στο Διδυμότειχο (επί της Βενιζέλου) την Πέμπτη 30/9/2021 από τις 6 μ.μ. να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο με την εκδήλωση «Φύλλα Φθινοπωρινά», η οποία θα κορυφωθεί στην κεντρική πλατεία με τη θεατρική παράσταση «Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ, από το θεατρικό εργαστήριο Διόνυσος και επί της Β. Γεωργίου με τη συναυλία του μουσικού σχήματος «Ηχόχρωμα» (Δημοσθένης Αρχοντούλης, Μαρίνα Τιμτσένκο, Θεόδωρος Παππάς και Λίτσα Γκιντίδου).

Η ίδια θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στους Μεταξάδες την Τετάρτη 29/9/2021στις  8 μ.μ.

Διοργανωτής: Ευγενίδειο Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Διδυμότειχου

Καμιά ενημέρωση στους καταστηματάρχες

τι ακριβώς θα συμβεί στην οδό Βενιζέλου

Πρόκειται δηλαδή για μια εκδήλωση που το Evros-news.gr πολλές φορές είχε επισημάνει ότι πρέπει να διοργανωθεί στο κέντρο της πόλης και να αποκτήσει αυτό… κίνηση, ζωντάνια και παρουσία κόσμου όχι μόνο της πόλης αλλά και όλης της περιοχής. Μιας  μορφής… “Λευκή Νύχτα” δηλαδή, με επίκεντρο την κεντρική οδό, τον περιβόητο πεζόδρομο της Βενιζέλου. Μόνο που ο χειρισμός της διοργάνωσης από την δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, προκάλεσε και πάλι πολλά ερωτηματικά και παράπονα, αφού δείχνει να είναι… αρπακολατζίδικος, όσον αφορά την ενημέρωση και συμμετοχή των καταστηματαρχών.

Ξαφνικά το Σάββατο μοιράστηκε στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της κεντρικής οδού Βενιζέλου, σε όσα έχουν μείνει τέλος πάντων να λειτουργούν ακόμα, ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για την εκδήλωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Προωθήστε τα προϊόντα σας ή δημιουργήστε μια δράση έξω από την επιχείρηση σας και δώστε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά και να αξιολογήσουν την δουλειά σας”. Χωρίς δηλαδή να υπάρξει προς αυτούς η παραμικρή ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο, που να σημειώσουμε ότι απουσιάζει από όλη αυτή την εκδήλωση ενώ θα έπρεπε να είναι συνδιοργανωτής, τι ακριβώς θα συμβεί. Αν θα παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα τους την ερχόμενη Πέμπτη και μετά τις 9 που τελειώνει το ωράριο λειτουργίας, ώστε να προετοιμαστούν, αν θα αρκεστούν να τα έχουν ανοιχτά ή πρέπει να βγάλουν… πάγκους στον δρόμο και άλλα τέτοια.

Επίσης, τι σημαίνει θα αξιολογήσουν οι επισκέπτες την δουλειά των καταστηματαρχών. Πως ακριβώς θα γίνει αυτό; Προφανώς εννοούν ως καταναλωτές αν εξυπηρετηθούν σωστά. Όλα αυτά δεν έπρεπε να είχαν, αν όχι συζητηθεί, να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο. Βέβαια έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι αυτός και ο Πρόεδρος του Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος πλέον, είναι ανύπαρκτοι και δεν θα πρέπει να έχει οποιοσδήποτε απαιτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επαγγελματίες τηλεφωνούσαν ο ένας στον άλλον, προσπαθώντας να πληροφορηθούν τι ακριβώς θα συμβεί, τι σημαίνει η ανακοίνωση και πως θα πρέπει να λειτουργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη.

Κι ακόμα. Η συναυλία που θα γίνει μπροστά στη Νοσηλευτική Σχολή, εκεί όπου υπάρχουν καφέ, πως ακριβώς θα πραγματοποιηθεί. Δεν είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να κλείσει η οδός Βασιλέως Γεωργίου σε ένα τμήμα της, από την αστυνομία ως την αρχή του πεζόδρομου, ώστε να μαζευτεί ο κόσμος και να μην κινδυνεύει να τον… μαζέψει κανένα αυτοκίνητο; Υπήρξε συνεννόηση ήδη με την Τροχαία Διδυμοτείχου; Γιατί μάλλον αυτό δεν έγινε ακόμα.

Εμείς μεταφέρουμε απλά τις απορίες και τα ερωτήματα καταστηματαρχών και όχι μόνο, για αυτή την επαναλαμβάνουμε θετική πρωτοβουλία, η οποία όμως με τους ασόβαρους και αρπακολατζίδικους χειρισμούς, κινδυνεύει να απαξιωθεί πριν ακόμα πραγματοποιηθεί. Ίσως να είμαστε υπερβολικοί και να έχουμε πολλές απαιτήσεις από την δημοτική αρχή Χατζηγιάννογλου, που έχει δείξει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα αυτονόητα.