Η παράδοση επιστρέφει στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης – Επαναλειτουργεί το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής

Η παράδοση επιστρέφει στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης – Επαναλειτουργεί το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής

Μετά από δέκα χρόνια, αγώνα και αγωνίας, ανακοινώθηκε πως επαναλειτουργεί το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, ένα δημιούργημα και όραμα του αγαπημένου “δασκάλου” Χρόνη Αηδονίδη.

Στο νεοσύστατο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να βιώσουν την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, μέσα από κύκλους μαθημάτων και δραστηριοτήτων που θα λειτουργήσουν το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022.

Στο τμήμα αυτό οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακά όργανα όπως η γκάιντα, το κλαρίνο, η φλογέρα, το βιολί, η λύρα, το ούτι, το λαούτο, μεμβρανόφωνα κρουστά όπως τουμπερλέκι και νταούλι αλλά και ιδιόφωνα όργανα που παίζονταν παραδοσιακά όπως ζίλια και κουτάλια. Επίσης θα λειτουργήσει τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Επίσης θα λειτουργήσουν ομαδικές τάξεις και μικρά σύνολα, όπου οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμπράξουν μουσικά, που είναι ένα πολύ συνηθισμένο γνώρισμα της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής.

Η αρχική τιμή εγγραφής του μαθητή στο παραπάνω πρόγραμμα είναι 40 ευρώ, πριν από τις εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούται ο καθένας. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα μείνουν ανοιχτές σε όλη την διάρκεια του έτους.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που η μουσική και η παράδοση έχουν χάσει την κανονικότητα τους, ας στηρίξουμε την τέχνη με γνώση και εκπαίδευση, ώστε στο τέλος της δοκιμασίας να είμαστε πνευματικά πλουσιότεροι και τα παιδιά μας.

ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

“ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ”