Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Εξηγήσεις για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στην εκκλησία Παναγίας Στρατηγίσσης

Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Εξηγήσεις για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στην εκκλησία Παναγίας Στρατηγίσσης

Δεν ήταν λειτουργικό ορθό το τελετουργικό αποτέλεσμα μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στο Ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης, παραδέχθηκε με επίσημη ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

Δίνοντας εξηγήσεις για την παρεξήγηση η οποία δημιουργήθηκε, αναφέρει:

“Εξαιτίας της απορίας από την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε στην πόλη μας, σήμερα Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Ναό της Παναγίας της Στρατηγίσσης, με αφορμή τον τρόπο μεταδόσεως της θείας Κοινωνίας από τον Εφημέριο στους πιστούς, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος δήλωσε ότι, υπήρξε μεν προ καιρού συζήτηση με τους ιερείς μας για το ενδεχόμενο στον συγκεκριμένο Ναό να τελείται μόνιμα η γνωστή και προσφιλής στους χριστιανούς μας θεία Λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελείται σε όλους τους Ναούς μας δυό φορές τον χρόνο, αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε μαθητικές θείες Λειτουργίες.

Όμως, η προετοιμασία ενός τέτοιου εγχειρήματος, δεν ολοκληρώθηκε, οπότε το τελετουργικό αποτέλεσμα σήμερα δεν ήταν λειτουργικά ορθό και γι’ αυτό ο Μητροπολίτης μας έδωσε εντολή να μην επαναληφθεί. Εξάλλου στην Ιερά Μητρόπολή μας, ποτέ μέχρι τώρα ούτε υπήρξε ανάγκη αλλά ούτε και τροποποιήθηκε ποτέ η παραδοσιακή μετάδοση των Αχράντων Δώρων στους πιστούς”.