Γαλλία: Με φόντο τη Νίκη της Σαμοθράκης, η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο μουσείου του Λούβρου

Γαλλία: Με φόντο τη Νίκη της Σαμοθράκης, η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο μουσείου του Λούβρου

-Μητσοτάκης: Το καταπληκτικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, συμβολίζει τη νίκη της ελπίδας απέναντι στον φόβο

Με φόντο το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης και ειδική αναφορά σε αυτό, ξεκίνησε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, μέσα στο περίφημο μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι.

Ο κ.Μητσοτάκης που βρίσκεται στην Γαλλία και εγκαινίασαν μαζί με τον Γάλλος Πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν στο Λούβρο την έκθεση «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας», η οποία διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μίλησε στους Νίκο Αλιάγα και Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Μάλιστα η συνέντευξη του άρχισε με ειδική αναφορά στο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης που δέσποζε ως φόντο σε όλη την διάρκεια της συζήτησης, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά:

“Κατ’ αρχάς δεν μπορεί να μην εκφράσω τον θαυμασμό μου για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε μέσα στο μοναδικό μουσείο του Λούβρου, με θέα αυτό το καταπληκτικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης”.

-Ν. Αλιάγας: κύριε Πρόεδρε. Τι μας λέει σήμερα η Νίκη της Σαμοθράκης; Το 2021, τι μας λέει;
Κ. Μητσοτάκης: “Νομίζω είναι η νίκη της ελπίδας απέναντι στον φόβο. Ένα άγαλμα που παρότι δεν βρήκαμε ποτέ το πρόσωπό του νομίζω από την ίδια τη στάση του σώματος εκπέμπει μια έμφυτη αισιοδοξία που νομίζω ότι πρέπει όλους μας να μας διακρίνει παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ