Διανομή του βιβλίου «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση»

Διανομή του βιβλίου «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση»

Αρχίζει η διανομή του βιβλίου «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση» που εξέδωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο πλαίσιο των εορτασμών για την ένταξη της Θράκης στον κορμό του ελληνικού κράτους.

Η διανομή θα γίνει σε όλο το μαθητικό δυναμικό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Πρόκειται για επανέκδοση, που επιμελήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ενός Χρονολογίου της ιστορίας του Θρακικού Ελληνισμού, που πρώτη είχε εκδώσει η Βουλή των Ελλήνων 20 χρόνια νωρίτερα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ενσωμάτωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, συμβολικά στα εξής σχολεία, προκειμένου να διανείμει στους μαθητές το βιβλίο. Ειδικότερα:

  • Ώρα 9:30 – 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
  • Ώρα 10:45 – 3ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης
  • Ώρα 12:10 – 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου θα συνοδεύουν αντίστοιχα στα σχολεία ευθύνης τους η Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Δήμητρα Βουρδόγλου και η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Ελένη Πλακωτή, καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Έβρου Ευαγγελία Κοσμαδάκη, η οποία επιμελήθηκε την έκδοση.