Κήποι Έβρου: Έγινε το πρώτο “βήμα” για την κατασκευή νέας, διασυνοριακής γέφυρας Ελλάδας-Τουρκίας

Κήποι Έβρου: Έγινε το πρώτο “βήμα” για την κατασκευή νέας, διασυνοριακής γέφυρας Ελλάδας-Τουρκίας

Το πρώτο “βήμα” για την κατασκευή της νέας, διασυνοριακής οδικής γέφυρας με την Τουρκία στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήποι – Ύψαλα”, έγινε προχθές Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού στην συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα, αποδεχόμενο την εισήγηση της υπηρεσίας και ενέκρινε:
Tην προκήρυξη ενός διεθνούς Διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 27 και λοιπές διατάξεις του Ν4412/2016 με αντικείμενο την «Εκπόνηση οριστικής μελέτης της 2ης διασυνοριακής οδικής γέφυρας στην περιοχή της συνοριακής διόδου «Κήποι – Ύψαλα – (τμήμα R15.02)» συνολικού προϋπολογισμού 2.239.829,00 € (πλέον ΦΠΑ) – στον οποίο περιλαμβάνονται 15% απρόβλεπτα.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ανέρχεται σε δεκατρείς (13) μήνες.
Η ανωτέρω μελέτη δεν υποδιαιρείται σε τμήματα και ανατίθεται ως ενιαίο σύνολο κυρίως για τεχνικούς λόγους και επικουρικά, για λόγους χρονικού προγραμματισμού και συντονισμού. Με απλά λόγια, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να ολοκληρωθεί μέσα στους 13 μήνες που προβλέπονται.

Πρόκειται ασφαλώς για μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού παράλληλα με τις εξαγγελίες για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων που θα χρηματοδοτηθούν μάλιστα με χρήματα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, αρχίζουν να υλοποιούνται όσα θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΟΔΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΠΟΙ-ΥΨΑΛΑ