Διδυμότειχο: Έρχεται για την Σχολή Ψυχολογίας ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος – Σύσκεψη την Δευτέρα

Διδυμότειχο: Έρχεται για την Σχολή Ψυχολογίας ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος – Σύσκεψη την Δευτέρα

Στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο, θα βρεθεί για άλλη μια φορά ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Ο κ.Συρίγος θα έρθει την Κυριακή στην περιοχή μας και φυσικά βασικό αντικείμενο της παρουσίας του είναι να λυθεί ο “Γόρδιος δεσμός” της Σχολής Ψυχολογίας, η οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Όμως υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με την στέγαση της, έπειτα και από τις εξελίξεις με το 3ο Δημοτικό Σχολείο, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης απέρριψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου. Έτσι βρίσκεται στον έδρα η ίδρυση της 5ης έδρας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο και η λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του, φυσικά θα εξεταστεί και το θέμα της Νοσηλευτικής Σχολής, η οποία παραμένει αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα, όσον αφορά τις αίθουσες διδασκαλίας και όχι μόνο, την στιγμή που ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τα ΑΕΙ. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα στο δημοτικό θέατρο Διδυμοτείχου, αφού είναι ακατάλληλο και ο δήμος δεν έχει ασχοληθεί να δώσει κάποια λύση. Όλα αυτά θα εξεταστούν σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, με την συμμετοχή του δημάρχου κ.Χατζηγιάννογλου, του υφυπουργού Άγγελου Συρίγου, ενώ είναι άγνωστο ποιοι άλλοι θα κληθούν να συμμετέχουν. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να συμμετέχει ο Κώστας Βαφειάδης ως εκπρόσωπος των Καθηγητών, αλλά αυτή την στιγμή ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν ο κ.Συρίγος μεταβεί στην Ορεστιάδα, προκειμένου να έχει συνάντηση με το νέο Κοσμήτορα και τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, μετά την δραματική μείωση του αριθμού των εισακτέων φέτος στα δυο Τμήματα του ΔΠΘ που λειτουργούν στην πόλη, λόγω εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία πάντως η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει.