Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου, τα “μνημονιακά”… πρωτοπαλίκαρα του Γιώργου Παπανδρέου

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου, τα “μνημονιακά”… πρωτοπαλίκαρα του Γιώργου Παπανδρέου

-Ο “νεκροθάφτης” των δήμων (ανάμεσα τους Φέρες, Τυχερό) με τον “Καλλικράτη” υπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, ομιλητής για τη νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητές δυο από τα… πρωτοπαλίκαρα της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου που μας έβαλε στα Μνημόνια το 2010, τους Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου αύριο Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην καφετέρια Theatro του Πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, με τα δυο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα είναι… ΣΥΡΙΖΑ, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αντιπολίτευσης Γιάννη Ραγκούση και την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Να θυμίσουμε ότι ο κ.Ραγκούσης ωε υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Παπανδρέου και έχοντας υφυπουργό τον Εβρίτη, καταγόμενο από τις Φέρες Γιώργο Ντόλιο, εφάρμοσε το πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση δήμων και έτσι οι πρώην δήμοι Φερών και Τραϊανούπολης ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ και ενσωματώθηκαν στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Κάτι για το οποίο ακόμα διαμαρτύρονται κυρίως οι Φεριώτες και δεν το έχουν συγχωρέσει στον συντοπίτη τους Γιώργο Ντόλιο, που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν πάει να συναντήσει τον Γιάννη Ραγκούση.

Το αστείο επίσης της υπόθεσης είναι, πως ένας από τους δήμους που επίσης καταργήθηκαν με τον Καλλικράτη του κ.Ραγκούση, ήταν και ο δήμος Τυχερού, που συγχωνεύθηκε και εντάχθηκε στον δήμο Σουφλίου. Επίσης υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις στο Τυχερό και από τους βασικούς εκφραστές αυτών των αντιδράσεων ήταν ο Σπύρος Δέδογλου. Τώρα όμως, ως Συντονιστής Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κάλεσε τον “νεκροθάφτη” των δήμων Τυχερού, Φερών και όχι μόνο, να μιλήσει και να προτείνει την… επόμενη μέρα για την περιοχή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση. Όσο για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και αυτή στενή συνεργάτιδα του Γιωργάκη Παπανδρέου ως υπουργός Υγείας, επί των ημερών της η φαρμακευτική δαπάνη του Δημοσίου ανέβηκε κατακόρυφα με μια από τις κερδισμένες εταιρείες να είναι η πολυσυζητημένη NOVARTIS.

Με τέτοια στελέχη λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου θέλει να πείσει τον κόσμο ότι θα φέρει μια διαφορετική ημέρα για την Ελλάδα και την περιοχή μας. Μάλιστα Ραγκούσης και Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, το πρωί της Δευτέρας από τις 10:00 θα κάνουν επισκέψεις σε φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας και θα επισκεφτούν την αγορά της Αλεξανδρούπολης. Αλήθεια, γιατί δεν παίρνει τον κ.Ραγκούση ο Σπύρος Δέδογλου να τον πάει μια βόλτα στο χωριό του, το Τυχερό, τον δήμο του οποίου “έσβησε” με τον Καλλικράτη ή στις Φέρες που τόσο πολύ θα τον… αγαπούν για την κατάργηση του δήμου τους;