Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες στην Σχολή Διδυμοτείχου

Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες στην Σχολή Διδυμοτείχου

Τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες που εκπαιδεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Στην τελετή κατά την οποία ονομάστηκαν 78 νέοι Αστυφύλακες, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Τα πτυχία επέδωσε στους νέους Αστυφύλακες ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ν. Έβρου και επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο βουλευτής Ν. Έβρου Σταύρος Κελέτσης και εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου καθώς και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης.

Επιπλέον παρέστησαν, ο Υποδιοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Μπογδάνος, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικοί Στρατού, Αεροπορίας, Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Από τους Διοικητές των Τμημάτων αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές, με τις οποίες δόθηκαν συμβουλές και παραινέσεις προς τους νέους Αστυφύλακες τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ένταξή τους στις μάχιμες Υπηρεσίες του Σώματος γίνεται σε μία περίοδο που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των πολιτών από την Αστυνομία συνεχώς αυξάνονται και την υποχρέωσή τους να διατηρήσουν το ήθος, την αποφασιστικότητα, το θάρρος και την εντιμότητά τους.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Παρόμοιες τελετές πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Κομοτηνή όσο και στο Ρέθυμνο, όπου επίσης λειτουργούν Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων.