Νοσηλευτική Διδυμοτείχου: Δεν έρχονται φοιτητές; Με τηλεκπαίδευση και φέτος τα μαθήματα;

Στον “αέρα” βρίσκεται η λειτουργία με φυσική παρουσία των φοιτητών στην Σχολή Νοσηλευτικής του Διδυμοτείχου στην φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, αφού υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα μαθήματα να συνεχίσουν να γίνονται με ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και να είναι έτσι το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα πανελλαδικά, που θα συμβεί κάτι τέτοιο. 

Την στιγμή που στα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας ξεκίνησε η χρονιά, με φυσική παρουσία των φοιτητών και διδασκαλία δια ζώσης, αλλά με εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό, για το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, που αποτελεί Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με ΄δρα την Θεσσαλονίκη, τίποτα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Κι όπως είπαμε, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τόσο οι 28 πρωτοετείς φοιτητές που δήλωσαν ότι θέλουν να φοιτήσουν στην συγκεκριμένη Σχολή, αλλά και όσοι έμειναν από τα προηγούμενα χρόνια, να μην εμφανιστούν και φέτος καθόλου το Διδυμότειχο, αλλά να κάνουν μαθήματα από το σπίτι τους και μέσω των υπολογιστών. Γιατί το επισημαίνουμε αυτό;

Αν μπει κανείς στην επίσημη σελίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε, υπάρχει επίσημη ανακοίνωση χθες Δευτέρα 4 Οκτωβρίου για την διαδικασία εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών, στην οποία αρχικά αναφέρει:

“Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές/φοιτήτριες ακαδημαϊκού έτους 2021-22 για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους στο Τμήμα, να προσκομίσουν από σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 τα ακόλουθα δικαιολογητικά”.

Στη συνέχεια όμως, μια επισήμανση που αφορά μόνο τα δύο Τμήματα Νοσηλευτικής, που ως γνωστόν υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και το Διδυμότειχο, προκαλεί πολλά και σοβαρά ερωτηματικά, αφού τονίζεται ότι:

“Η έναρξη των μαθημάτων και ο τρόπος διεξαγωγής τους (θεωρίες και εργαστήρια) θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν η διδασκαλία θα γίνει δια ζώσης και με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεκπαίδευσης. Κι αυτό αφορά ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, γιατί στο Τμήμα της Θεσσαλονίκης, τόσο για τη Νοσηλευτική όσο και τα υπόλοιπα Τμήματα, θεωρείται δεδομένο πως η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί την χρονιά που ξεκινάει, με φυσική παρουσία φοιτητών και Καθηγητών.

Επίσης, στις ανακοινώσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ του Διεθνοπύς Πανεπιστημίου Ελλάδος και αυτών που έχουν έδρες στις πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης (Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κατερίνη, Κιλκίς) ΠΟΥΘΕΝΑ στις αντίστοιχες ανακοινώσεις ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ότι η έναρξη και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση. 

“Βολεύει” για πολλούς λόγους το ΔΙ.ΠΑ.Ε η τηλεκπαίδευση

Ίσως να… βολεύει το ΔΙ.ΠΑ.Ε και την διοίκηση του ή τους υπεύθυνους της Νοσηλευτικής, να εξακολουθήσει η τηλεκπαίδευση. Έτσι θα μπορούν να βρεθούν και να χρησιμοποιηθούν ευκολότερα Καθηγητές για να διδάξουν, αφού είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα. Εδώ ακόμα δεν βρέθηκε αίθουσα απ’ τον δήμο Διδυμοτείχου για να γίνονται τα μαθήματα δια ζώσης, αφού το Δημοτικό Θέατρο κρίνεται ακατάλληλο, επειδή δεν διαθέτει παράθυρα που είναι απαραίτητα.

Γι’ αυτό και να εξετάζεται σοβαρά η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ σε όλη την Ελλάδα. Έτσι όμως είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνει “ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” μια ώρα αρχύτερα στη Σχολή Νοσηλευτικής και προχωράει πιο γρήγορα η… μετακόμιση της στην Αλεξανδρούπολη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Άρα, τι κάνει… νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Όχι πάντως ο… υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος, που βρέθηκε Κυριακή και Δευτέρα στο Διδυμότειχο, είχε συζητήσεις και συναντήσεις ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ και απέφυγε να δηλώσει το παραμικρό δημόσια. Και φυσικά, ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. Ήλθον, είδαν και απήλθον, αλλά το Διδυμότειχο κινδυνεύει να μην δει ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ φοιτητές να κάνουν μάθημα και αυτό δεν θα είναι λόγω του κορονοϊού. Γιατί σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά με φυσική παρουσία.

ΜΑΚΑΡΙ να διαψευσθούμε και στην επίσημη ανακοίνωση που θα κάνει το ΔΙ.ΠΑ.Ε να υπάρξει αναφορά πως θα ισχύσει ότι και στα άλλα Τμήματα του, αλλά και όλα τα Πανεπιστήμια τη χώρας. Οι φοιτητές, πρωτοετείς αλλά και των προηγούμενων χρόνων, θα έχουν φυσική παρουσία, όπως φυσικά και οι Καθηγητές. Διαφορετικά, θα έχουμε μια ακόμα… ανώμαλη προσγείωση, όχι του αεροπλάνου που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο που στεγάζει τη Νοσηλευτική, αλλά της ίδιας της Σχολής και κυρίως της πόλης του Διδυμοτείχου.