Συνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

Συνάντηση των Ενώσεων Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ στο πλαίσιο της  επίσκεψης του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακ. και Θράκης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Πρωτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις Αστυνομικών της Περιφέρειάς μας καθώς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αν. Μακ. και Θράκης Υποστράτηγος κ. Συριτούδης Πασχάλης.

Τα θέματα που θέσαμε στον κ. Αρχηγό, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα, ήταν τα εξής:

Α. Την παραμονή και την οριστική λύση του ζητήματος των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση “ΑΣΠΙΔΑ”.

Β. Την ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης με περισσότερες φορητές θερμικές κάμερες και αυτοκίνητα μεταφοράς ειδικού τύπου. Επίσης, την ενίσχυση του προσωπικού με υλικά ένδυσης και υπόδησης.

Γ. Την άμεση έναρξη των εκπαιδεύσεων του προσωπικού, που διακόπηκαν λόγω covid 19, και ιδιαίτερα της νεοσύστατης ομάδας τύπου ΕΚΑΜ των Συνοριακών Τμημάτων.

Δ. Την επέκταση του κώδικα μεταθέσεων εντός των Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και την αύξηση των εισακτέων στις Ακαδημίες της Αστυνομίας.

Ε. Την ενίσχυση των Τ.Δ.Ε. Κήπων, του Α.Τ. Σαμοθράκης και του Α.Σ. Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης με το μέτρο διαταγών ενίσχυσης σε ειδικές περιόδους και με Δόκιμους Αστυφύλακες κατά το πλαίσιο της εκπαίδευσης τους.

ΣΤ. Την άμεση αποσυμφόρηση των κρατητηρίων από ποινικούς κρατούμενους καθότι η πολυήμερη παραμονή τους επιφέρει πολλαπλούς κινδύνους τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ίδιους.

Ζ. Τέλος, του θέσαμε και άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας, όπως την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επιπλέον χρηματοδότηση για επισκευές οχημάτων εκτός των προγραμματισμένων κ.α.

Ο κ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια της μείωσης της γραφειοκρατίας και την ψηφιοποίηση των  υπηρεσιών προς τον Πολίτη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αλλά και για την αξιοποίηση του Αστυνομικού Προσωπικού στη Δημόσια ασφάλεια.

Ο κ. Αρχηγός Αντιστράτηγος κ. Καραμαλάκης Μιχαήλ, σε συνεργασία με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αν. Μακ. και Θράκης Υποστράτηγο κ. Συριτούδη Πασχάλη, δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα τα περισσότερα ζητήματά μας, που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας

Την 03-10-2021 και ώρα 16:00 περίπου, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστρατήγου κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη και των άλλων Ενώσεων Αστυνομικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη συνάντηση η οποία διήρκησε δύο ώρες περίπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Υπηρεσιών, κυριότερα από τα οποία ήταν:

α) Το σκοπευτήριο του Τ.Δ.Α Διδυμοτείχου είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο χώρο των εγκαταστάσεων του ΤΔΑ και για ένα μικρό ποσό δεν ολοκληρώνεται ώστε να αναβαθμίσει την εκπαίδευση που πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Αστυνομικό προσωπικό.

β)Ζητήθηκε άμεση ενίσχυση με Αστυνομικό προσωπικό καθώς υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις ενώ παράλληλα πολλοί Αστυνομικοί βρίσκονται αποσπασμένοι εκτός Διεύθυνσης για πολλά έτη δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις Υπηρεσίες.

γ) Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό η ενίσχυση με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για τις ανάγκες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι των υπηρεσιών αυτών.

δ)Τέλος ζητήθηκε η μείωση του προσωπικού που απασχολείται στις ομάδες covid της Διεύθυνσής μας, τονίζοντας ότι το προσωπικό που απασχολείται είναι υπεραρκετό σε συνάρτηση με τον πληθυσμό και τον αριθμό των καταστημάτων που υπάρχουν.

Ο κ. Αρχηγός, αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που τέθηκαν δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά για κάποια εξ’ αυτών ενώ  μας διαβεβαίωσε ότι τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν θα επιλυθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά των κ. Αρχηγό για την εποικοδομητική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε και αναμένει σύντομα λύσεις στα θέματα που τέθηκαν  και για τα οποία πήρε δεσμεύσεις.