Διδυμότειχο: Προσωπικό “βατερλό” της Αντιδημάρχου Στέλλας Θεοδοσίου, τα “Φύλλα Φθινοπωρινά” και η απουσία απ’ την Ζαχαράκη

Διδυμότειχο: Προσωπικό “βατερλό” της Αντιδημάρχου Στέλλας Θεοδοσίου, τα “Φύλλα Φθινοπωρινά” και η απουσία απ’ την Ζαχαράκη

Την κύρια και βασική ευθύνη για δυο εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις στον δήμο Διδυμοτείχου τις τελευταίες ημέρες, σίγουρα φέρει ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής και αυτός που παίρνει τις αποφάσεις και συντονίζει τους συνεργάτες του.

Είναι όμως ξεκάθαρο, ότι τόσο η τραγικά σχεδιασμένη και απόλυτα αποτυχημένη εκδήλωση της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου “Φύλλα Φθινοπωρινά” που φιλοδοξούσε να αποτελέσει έναν… τύπο “Λευκής Νύχτας” και εξελίχθηκε σε… μαύρα μεσάνυχτα, όπως και η απουσία εκπροσώπου του δήμου Διδυμοτείχου από την σύσκεψη με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Αλεξανδρούπολη αποτελούν και ένα προσωπικό “βατερλό” για την Αντιδήμαρχο Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη. Αυτό φυσικά δεν απαλλάσσει σε καμιά περίπτωση τον κ.Χατζηγιάννογλου, ο οποίος θα έπρεπε να ασχοληθεί προσωπικά και να παρέμβει και στις δυο περιπτώσεις, για να μην συμπεριλάβουμε και την μη κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας για τον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Αναφερόμαστε στο “bast Village Tourism”, όπου επιλέχθηκε ο δήμος Σουφλίου μοναδικός από την ηπειρωτική Ελλάδα, επικρατώντας μάλιστα του συναγωνισμού με τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Σε έναν διαγωνισμό βέβαια είναι μέσα στο… παιχνίδι και να μην επιλεγείς, αλλά το φοβερό είναι ότι ο δήμος Διδυμοτείχου, με έδρα την πιο ιστορική πόλη της Θράκης, που είχε και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει λόγω συγκριτικών πλεονεκτημάτων, δεν…πήρε καν χαμπάρι και δεν υπέβαλλε πρόταση.

Η κ.Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη είναι Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Μόνο ποθ στα “Φύλλα Φθινοπωρινά” αποδείχθηκε περίτρανα και δεν το λέμε εμείς αλλά οι ίδιοι οι επαγγελματίες του Διδυμοτείχου, πως δεν υπήρξε καμιά οργάνωση. Η αποτυχία και η τραγική “εικόνα” ήρθαν λοιπόν ως φυσικό επακόλουθο. Όσο για την παντελή απουσία εκπροσώπου του δήμου Διδυμοτείχου από την σημαντική σύσκεψη με την υφυπουργό κ.Ζαχαράκη για τουριστικά θέματα, την στιγμή που ήταν εκεί οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Σουφλίου και άλλοι θεσμικοί έχοντες σχέση με τον τουρισμό, ενώ είχε υπάρξει επίσημη πρόσκληση, τι να σχολιάσει κανείς.

Μια πόλη και περιοχή, που θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα της την αξιοποίηση και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και της πολυπολιτισμικότητας της, ώστε να αποτελέσουν “πόλη έλξης” για επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, κυριολεκτικά… δεν ασχολήθηκε. Κι αν ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δεν μπορούσε να παραστεί, η Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη έπρεπε να παραστεί. Εκτός αν δεχθούμε την δικαιολογία που η ίδια επικαλείται, όταν της επισημαίνονται τα προβλήματα που υπάρχουν, με την περίφημη φράση: “Μέσα σε δυο χρόνια περιμένετε να γίνουν όλα; Μην βιάζεστε”.