Τρεις και οι… Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Τρεις και οι… Ραγκούσης, Ξενογιαννακοπούλου στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

Από παταγώδη αποτυχία, συνοδεύτηκε άλλη μια πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, με καλεσμένους αυτή την φορά τους πρώην πρωτοκλασσάτους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στην Μνημονιακή Κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου, τον Γιάννη Ραγκούση και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι φωτογραφίες που “ανέβασαν” τόσο στην επίσημη σελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και τα ίδια τα στελέχη του από την ανοιχτή συζήτηση που διοργανώθηκε στην καφετέρια του πάρκου Αλτιναλμάζη την Δευτέρα βράδυ, είναι χαρακτηριστικές. Αυτή την φορά μάλιστα, δεν πλησίασαν καν τα περίπου 50 άτομα που παρέστησαν στην προηγούμενη εκδήλωση στον ίδιο χώρο, με Ευρωβουλευτές της Αριστεράς. Ελάχιστα άτομα παραβρέθηκαν προχθές, ούτε καν τα οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αλεξανδρούπολη, με αρκετές από τις λιγοστές καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί να είναι άδειες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι από την συγκεκριμένη εκδήλωση δημοσιεύθηκαν με το ζόρι δυο-τρεις φωτογραφίες, ενώ οι περισσότερες ήταν από τις επισκέψεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου  της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.Ραγκούση (του “νεκροθάφτη” της αυτοδιοίκησης με τον “Καλλικράτη”) και της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων κ.Ξενογαννακοπούλου σε διάφορες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για την ανοιχτή συζήτηση που αφορούσε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος και το νέο μοντέλο προοδευτικής διακυβέρνησης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, υπήρξαν οι εξής τοποθετήσεις:

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέλυσε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και εξήγησε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία  θα την καταψηφίσει .Επίσης αναφέρθηκε στα θεσμικά ζητήματα και την προάσπιση της δημοκρατίας .

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στα εργασιακά και την οικονομία.

Ο συντονιστής της ΝΕ Σπύρος Δέδογλου και η Βουλευτής Νατάσα Γκαρά αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αφορούν τον Έβρο ( Σύμφωνο μετανάστευσης, Δομή φιλοξενίας στο Φυλακιο Ορεστιάδας, Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, Χρυσωρυχεία κ.λπ)

Να θυμίσουμε, ότι παρόμοια ήταν η “εικόνα” και στην προηγούμενη εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη και δυο “συντρόφους” από αριστερά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο, που επισκέφθηκαν για το λαθρομεταναστευτικό το νομό Έβρου και μίλησαν στον ίδιο χώρο. Είναι ξεκάθαρο ότι όσον αφορά την συμμετοχή του κόσμου, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει στην περιοχή μας τις εποχές του.. 3%, άσχετα αν το ψηφίζουν πλέον αρκετοί πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, απογοητευμένοι από τον δικό τους κομματικό χώρο και έτσι εμφανίζει σημαντικά ποσοστά στον Έβρο.

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Αραία-αραία, ήταν καμιά πενηνταρέα, σε εκδήλωση με Ευρωβουλευτές της Αριστεράς