Κλαίνε όλοι: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Α.Δαβής απ’ την παράταξη Πουλιλιού – Είχε εκλεγεί με ένσταση

Κλαίνε όλοι: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Α.Δαβής απ’ την παράταξη Πουλιλιού – Είχε εκλεγεί με ένσταση

-Γνωστός υπέρμαχος της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στον δήμο Σουφλίου

-Δεν του εμπιστεύθηκε καμιά θέση ευθύνης επί δημαρχίας του ο τέως δήμαρχος, αφού δεν τον θεωρούσε ικανό

Κλαίνε όλοι στο… Τυχερό και τον δήμο Σουφλίου, με την σημερινή ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού του δημοτικού συμβούλου Απόστολου Δαβή, γνωστού… υπέρμαχου της δημιουργίας ΚΥΤ φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην περιοχή. 

Ο κ.Δαβής, που εκλέχθηκε το 2019 με.. ένσταση, αφού ενώ ήταν τρίτος σε ψήφους στον δήμο Τυχερού κατέθεσε ένσταση κατά του δεύτερου Μανώλη Σαμψούνη και πήρε την μια από τις δυο θέσεις της παράταξης του στην συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα, διαχώρισε την θέση του απ’ την παράταξη Πουλιλιού, στην οποία αποτελούσε καιρό τώρα “ξένο σώμα”. Άλλωστε και ο τέως δήμαρχος Σουφλίου δεν τον είχε σε καμιά… υπόληψη και είναι χαρακτηριστικό πως επί 5 χρόνια που τον είχε δημοτικό σύμβουλο, δεν του εμπιστεύθηκε ποτέ κάποια θέση ευθύνης, Αντιδημάχου ή κάτι άλλο. Μάλιστα προτίμησε τον Δημήτρη Κάβουρα για Πρόεδρο της ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. και έβαλε τον Δαβή απλά αντιπρόεδρο. Τόσο… ανίκανο τον θεωρούσε, που δεν τον εμπιστεύθηκε ποτέ.

Σήμερα λοιπόν, ο κ.Δαβής που δημόσια δήλωνε ότι είναι υπέρ της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών στον δήμο Σουφλίου, που είναι μονίμως απών απ’ όλες τις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των κατοίκων του Τυχερού σε αρκετά ζητήματα, κατέθεσε επιστολή ανεξαρτητοποίησης του από την παράταξη Βαγγέλη Πουλιλιού, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Πιτιακούδη. Έτσι πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση έμεινε με 11 δημοτικούς συμβούλους, αφού προηγήθηκε και η ανεξαρτητοποίηση του ΝίκουΓκουστούδη, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει Αντιδήμαρχος Ορφέα, ενώ η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου διαθέτει 10 δημοτικούς συμβούλους, ενώ σε αυτούς προστίθεται και ο κ.Γκουστούδης, που ως Αντιδήμαρχος στηρίζει φυσικά τις αποφάσεις της.

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του ο Απόστολος Δαβής αναφέρει:

Η επιστολή Δαβή.

08 Οκτωβρίου 2021
Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Σουφλίου

Βρισκόμαστε στο μέσο της αυτοδιοικητικής θητείας στον Δήμο Σουφλίου και κοινή διαπίστωση όλων είναι, ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική. Ο τόπος μαραζώνει, υστερώντας ακόμα σε κρίσιμους αναπτυξιακούς δείκτες (ΑΕΠ, απασχόληση, δημογραφικό). Η Δημοτική Αρχή φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα. Ενώ η λαϊκή απαίτηση: όχι άλλη υποβάθμιση, γίνεται όλο και πιο έντονη και η αλλαγή σελίδας το 2023 γίνεται επιτακτική ανάγκη.


Πίστευα και πιστεύω στον ενιαίο συνολικά καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου και τις τεράστιες δυνατότητές του. Τα δομικά προβλήματα που παρουσιάζει, μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλα πλεονεκτήματα. Είναι αδήριτη πλέον η ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης ισχυρής αυτοδιοικητικής παράταξης με νέα και έμπειρα στελέχη, από όλους τους χώρους, χωρίς τοπικισμούς, χωρίς μικρότητες, με προοπτική νίκης, ικανής να δώσει την αναπτυξιακή ώθηση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.
Το Μετάξι και η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς του Σουφλίου. Το Δάσος Λευκίμης- Δαδιάς- Σουφλίου & ο ορεινός όγκος του Ορφέα. Η διεκδίκηση 6ης έδρας του Δ.Π.Θ. στο Σουφλί. Η δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. Λαβάρων, η ανάδειξη του απολιθωμένου Δάσους του Φυλαχτού, η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, η ορθή διαχείριση του μεταναστευτικού, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, οι συμπράξεις ΣΔΙΤ, είναι ικανά να αναγεννήσουν και να ανασυγκροτήσουν την τοπική μας κοινωνία.
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποκτούν βαρύνουσα πολιτική σημασία για το μέλλον του τόπου. Στοχεύουμε σε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και αποκεντρωμένη, με κοινωνική αλληλεγγύη και με στόχο την άμβλυνση των ενδοδημοτικών ανισοτήτων και την ισόρροπη ανάπτυξη.
Η παράταξη «Νέα Πορεία» ολοκλήρωσε τον κύκλο της μετά την ήττα της στις δημοτικές εκλογές του 2019, η φυσική φθορά της, η απουσία αντιπολιτευτικής γραμμής-τακτικής, αλλά κυρίως η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης με οδηγούν στην ανεξαρτητοποίησή μου και στην άσκηση των καθηκόντων μου μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ.

Απόστολος Δαβής
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σουφλίου