Κοντός: Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ, ζητάει με ΑΓΩΓΗ 50.000 ευρώ και προσωπική κράτηση του Κ.Πιτιακούδη

Κοντός: Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ, ζητάει με ΑΓΩΓΗ 50.000 ευρώ και προσωπική κράτηση του Κ.Πιτιακούδη

Ο πρώην βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας  Αλέξανδρος Κοντός, υφυπουργός αλλά και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, ζητάει με ΑΓΩΓΗ του 50.000 ευρώ από τον υπεύθυνο του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη, αλλά και την προσωπική του κράτηση. 

Μπορεί εδώ και 6 χρόνια, από το 2015 που απέτυχε να επανεκλεγεί να αποτελεί παρελθόν για το κεντρικό πολιτικό σύστημα, αλλά η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του και η αντίληψη ότι μπορεί ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ, ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ και να τρομοκρατήσει δημοσιογράφους, παραμένει σε μέγιστο βαθμό. Αφού λοιπόν μας έστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ τον περασμένο Μάιο, όταν με αφορμή ξαφνική επίθεση του στην Περιφερειακή Αρχή για το θέμα της συνοριακής διάβασης της Νυμφαίας στη Ροδόπη, του ασκήσαμε κριτική, τώρα μας έστειλε και ΑΓΩΓΗ. Με αυτήν ζητάει αποζημίωση 50.000 ευρώ και μάλιστα και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ του Κώστα Πιτιακούδη, ως μέσο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης, αν φυσικά-όπως πιστεύει-δικαιωθεί από τα δικαστήρια. Πάλι καλά που δεν ζήτησε και την… εκτέλεση του υπεύθυνου της ιστοσελίδας μας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Ο πολιτικός που επί ημερών του, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (2007-2009) στην κυβέρνηση της Ν.Δ λίγο πριν η χώρα μας μπει στα Μνημόνια, υπήρχε σωρεία ΑΡΓΟΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στο Αγροτικό Κανάλι και μάλιστα ορισμένοι έφτασαν να εισπράττουν ακόμα και πάνω από 50.000 ευρώ τον χρόνο, όσα δηλαδή ζητάει τώρα με την ΑΓΩΓΗ του από τον Κώστα Πιτιακούδη ο κ.Κοντός, είχε μάλιστα διατυπώσει και την φοβερή άποψη στο ΕΞΩΔΙΚΟ του: Ότι τους πολιτικούς τους κρίνει μόνο ο λαός και όχι οι δημοσιογράφοι. Αν βέβαια πρόκειται για τους δημοσιογράφους, που χωρίς να εμφανίζονται καν στο Αγροτικό Κανάλι επί ημερών του, εισέπρατταν από τον κρατικό κορβανά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, οι οποίοι και τον “λιβάνιζαν” κάνοντας την… αγιογραφία του, αυτοί είναι καλοί. Μάλιστα η “διάδοχος” του το 2009 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ανέδειξ όλη αυτή την… ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ κατάσταση και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος επί Αλέξανδρου Κοντού στο Αγροτικό Κανάλι.

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Αργομισθίες σε κανάλι-φάντασμα

Σε μπλόκο το αγροτικό κανάλι

“Ενοχλητικοί” λοιπόν είναι όσοι αναδεικνύουν τα σχέδια του ίδιου και του “κολλητού” του Ευριπίδη Στυλιανίδη, του βουλευτή Ροδόπης, οι οποίοι επειδή δεν μπορούν να… χωνέψουν ότι το 2019 κέρδισε ο Χρήστος Μέτιος και όχι ο “εκλεκτός” τους Τάκης Τοψίδης, ψάχνουν αφορμές για να του επιτίθενται. Κι ακόμα, την μεθόδευση τους να εμφανιστεί ως πιθανός υποψήφιος Περιφερειάρχης ο Αλέξανδρος (Αλέκος για τους πολύ φίλους του) Κοντός.

Ενοχλήθηκε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ επειδή τον αποκαλέσαμε στο Evros-news.gr “εξαφανισμένο”, λες και επί 6 χρόνια δεν βρίσκεται εκτός πολιτικής σκηνής ή “πολιτικό απολίθωμα”, αφού εκφράζει μια άλλη… μαυρογιαλούρικη εποχή και δεν μπορεί να αποδεχθεί πως οι πολιτικές εξελίξεις τον έχουν ξεπεράσει και νέα πρόσωπα αναδεικνύονται στην περιοχή. Α, ενοχλήθηκε και από την αναφορά μας ότι ήταν μεταξύ των προσώπων που αναφέρονταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα στο περίφημο “σκάνδαλο του Βατοπεδίου”, που είναι αντικειμενικό γεγονός ότι “τραυμάτισε” την παράταξη της Ν.Δ και στοίχισε την απώλεια της εξουσίας στον Κώστα Καραμανλή. Νομίζει λοιπόν τόσο αυτός όσο και ο στενός φίλος του Ευριπίδης Στυλιανίδης, ότι μπορούν να συνεχίσουν να παριστάνουν τους “Θρακάρχες” και να καθορίζουν ή να ελέγχουν τα πολιτικά πράγματα. Δεν μπορούν να αποδεχθούν όσους, ανάμεσα τους και ΜΜΕ, δεν τους έχουν “προσκυνήσει” ή δεν… ζητούν την ευλογία τους , την πολιτική εννοείται.

Να τα χαίρονται εκεί στην κυβερνητική παράταξη της Ν.Δ τέτοια στελέχη. Που προσπαθούν με ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ να εκφοβίσουν, να απειλήσουν και να εκβιάσουν τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, επειδή δεν τους αρέσουν όσα γράφουν. Περιμένει να εισπράξει 50.000 ευρώ και μάλιστα ζητάει και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ για να συμβεί αυτό αν του επιδικαστούν. Προφανώς για να τα προσθέσει στον… παχυλό μισθό που παίρνει τώρα ως Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος).