Θεοδωρικάκος: Το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής επίσκεψης στον Έβρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Θεοδωρικάκος: Το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής επίσκεψης στον Έβρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Το νομό Έβρου θα επισκεφθεί αύριο Κυριακή ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως έγραψε ήδη το Evros-news.gr, στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή με τη νέα του ιδιότητα.

Ο κ.Θεοδωρικάκος, που σήμερα περιοδεύει στην Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει από το βόρειο κομμάτι του νομού και θα επισκεφτεί διαδοχικά τις Καστανιές, το τοπικό επιχειρησιακό κέντρο Βύσσας και το καινούργιο περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομίας στο Χειμώνιο Ορεστιάδας. Εκεί έχει προγραμματιστεί να έχει σύσκεψη με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο.

Στο επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει αναφορά σε ξεχωριστή συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και πολύ περισσότερο με θεσμικούς φορείς της περιοχής, για το θέμα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, όπου αποφασίστηκε ήδη αύξηση της χωρητικότητας των λαθρομεταναστών που θα κρατούνται. Προφανώς θα δει τον κ.Μαυρίδη (σήμερα πάντως βρίσκεται στην Κύπρο) μαζί με όλους τους δημάρχους στην Αλεξανδρούπολη στη 1.,30′ το μεσημέρι, στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο 126 φυλάκιο (Σουφλί) και στον καινούργιο φράχτη στις Φέρες.

Επόμενος σταθμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα είναι το Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου λειτουργεί το  περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο καμερών, στο οποίο υπάρχει εικόνα από 3 τοπικά επιχειρησιακά κέντρα (Σουφλί, Τυχερό, Φέρες), όπως επίσης και από το αερόστατο της FRONTEX (zeppelin) με εικόνα από θαλάσσης.

Ο Υπουργός θα συναντηθεί με τοπικούς βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, με  Δημάρχους της περιοχής και με τους Διευθυντές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.