Θεοδωρικάκος από Έβρο: Με τον φράχτη και 250 νέους Συνοριοφύλακες, ενισχύουμε την ασφάλεια των συνόρων

Θεοδωρικάκος από Έβρο: Με τον φράχτη και 250 νέους Συνοριοφύλακες, ενισχύουμε την ασφάλεια των συνόρων

Από το Φυλάκιο στις Καστανιέ Ορεστιάδας, εκεί όπου απετράπη τον Μάρτιο του 2020 η απόπειρα μαζικής εισβολής λαθρομεταναστών από την Τουρκία, ξεκίνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος την περιοδεία του στον Έβρο.

«Τα σύνορα της Ελλάδας με την  Τουρκία είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος και στην ολοκλήρωση του φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων που «ενδυναμώνει την ασφάλεια των συνόρων, προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

“Προσλαμβάνουμε άλλους 250 Συνοριοφύλακες”

Η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου και ταυτόχρονα είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε νέα απειλή ή επιβουλή στα σύνορα της πατρίδας” πρόσθεσε.

Μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι, όπως ανέφερε για να συμπληρώσει ότι “η πλήρης ετοιμότητα ενισχύεται με την πρόσληψη 250 επιπλέον Συνοριοφυλάκων.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ένα με τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε απόλυτη επαγρύπνιση και ετοιμότητα γιατί η ασφάλεια στα σύνορα είναι ασφάλεια σε όλη την επικράτεια.

Μετά τις Καστανιές ο κ.Θεοδωρικάκος βρέθηκε στη Νέα Βύσσα, στο εκεί επιχειρησιακό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε η επίσκεψη του στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο χωριό Χειμώνιο όπου βρίσκεται το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Στο Χειμώνιο τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης που τον συνοδεύει, ενημερώθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλη Συριτούδη αλλά και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης των ελληνοτουρκικών συνόρων, για τον έλεγχο που γίνεται σε 24ωρη βάση.

Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τους αξιωματικούς που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των συνόρων στην περιοχή της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου για όλα τα θέματα.

Ο κ.Θεοδωρικάκος νωρίτερα χαιρέτισε έναν-έναν τους Συνοριοφύλακες που ήταν παρατεταγμένοι έξω από το Τμήμα του Χειμωνίου και τους ρώτησε από που κατάγονται, με την συντριπτική πλειοψηφία να απαντάει ότι είναι από το νομό Έβρου,