Διδυμότειχο: Λύση Θεοδωρικάκου για το Σκοπευτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Διδυμότειχο: Λύση Θεοδωρικάκου για το Σκοπευτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Λύση στο πρόβλημα χρόνων που υπάρχει με την μη ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, φαίνεται να προέκυψε από την χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-new.gr, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, των τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Τάσου Δημοσχάκη και των δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης, έγινε αναφορά και στο συγκεκριμένο θέμα. Αρχικά ο βουλευτής κ.Δερμεντζόπουλος ενημέρωσε τον κ.Θεοδωρικάκο ότι το συγκεκριμένο Σκοπευτήριο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας, μετά από αυτό της Αθήνας που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς του 2004. Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των Αστυνομικών, δοκίμων και υπηρετούντων στην περιοχή, γιατί δεν διαθέτει την κύρια αίθουσα που απαιτείται. Το σκοπευτήριο δηλαδή.

Για την ολοκλήρωση του χρειάζεται ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ, ίσως λίγο περισσότερο, αλλά αν ολοκληρωθεί θα προσφέρει πάρα πολλά. Αναβαθμίζει αυτόματα την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου όπου εκπαιδεύονται συχνά Αστυφύλακες, Συνοριοφύλακες αλλά και Ειδικοί Φρουροί, ενώ θα μπορεί αν ολοκληρωθεί αυτό, η Σχολή να φιλοξενήσει ακόμα και την εκπαίδευση στελεχών της FRONTEX.

Για το ίδιο θέμα μίλησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και το έθεσε επίσης επιτακτικά και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου που μίλησε στην συνέχεια. Ο κ.Θεοδωρικάκος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δοθεί λύση, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τόνισε ότι θα δώσει εντολή στις υπηρεσίες να έρθουν σε συνεννόηση με αυτές του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να εξεταστεί αν μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα έργα μέσω του ΕΣΠΑ και εξέφρασε την άποψη ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου. Μια σίγουρα πολύ θετική εξέλιξη.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*