Βιώσιμη η πτήση της Aegean  Αλεξανδρούπολη-Ηράκλειο που ξεκίνησε φέτος – Σκέψεις ν’ αρχίσει νωρίτερα του χρόνου

Βιώσιμη η πτήση της Aegean Αλεξανδρούπολη-Ηράκλειο που ξεκίνησε φέτος – Σκέψεις ν’ αρχίσει νωρίτερα του χρόνου

Θετικός είναι ο απολογισμός των ανθρώπων της Aegean Airlines για την πτήση που ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, από Αλεξανδρούπολη για το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου. Πραγματοποιούνταν δυο φορές της εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο, ενώ οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι αυτές τις πέντε εβδομάδες μετακινήθηκαν από και προς Αλεξανδρούπολη περίπου 2.000 επιβάτες. Ποσοστό πληρότητας ανά πτήση άνω του 60% δηλαδή, κάτι που καθιστά τις πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής γραμμής βιώσιμες.

Γι’ αυτό και στα στελέχη της Aegean Airlines υπάρχει ήδη η σκέψη να αυξηθεί το καλοκαίρι του 2022 ο χρόνος που θα πραγματοποιείται η συγκεκριμένη πτήση, συνδέοντας την Κρήτη με τον Έβρο και την Θράκη γενικότερα. Να έχει δηλαδή διάρκεια 2 ή ακόμα και 3 μήνες, με “στήριξη” της και επικοινωνιακά, αφού φέτος επειδή ξεκίνησε δοκιμαστικά, δεν δόθηκε τόσο “βάρος” στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό, ότι οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας δεν ήθελαν ούτε εκδηλώσεις όταν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης οι πρώτες πτήσεις, αν και κάτι τέτοιο είχε αρχίσει να προετοιμάζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Τορισμού Θανάση Τσώνη, ούτε κάτι άλλο. Περίμεναν πρώτα να διαπιστώσουν την ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού και μετά να προχωρήσουν όχι μόνο σε παρόμοιες ενέργειες, αλλά και προβολή της πτήσης σε Έβρο και Κρήτη.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι υπάρχει σε λειτουργία αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Κρήτη και συγκεκριμένα την Σητεία, μέσω της Sky Express, η οποία πραγματοποιεί δυο πτήσεις την εβδομάδα και συγκεκριμένα Τρίτη και Πέμπτη και είναι από τις επιδοτούμενες γραμμές.