Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε η μίσθωση 98,7 στρ. για εξόρυξη ζεόλιθου στα Πετρωτά, σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης

Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε η μίσθωση 98,7 στρ. για εξόρυξη ζεόλιθου στα Πετρωτά, σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης

-Από το 2014 και αφού πέρασε από… χίλια κύματα η αρχική αίτηση της συγκεκριμένης εταιρείας, εγκρίθηκε τελικά χθες

-Η αρχική ενοικίαση της έκτασης είναι για 20 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης άλλα τόσα

Την έγκριση ενοικίασης έκτασης εμβαδού 98,74481 στρ. από την εταιρεία της Θεσσαλονίκης Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. “GEOVET” στη θέση «Παλαιοχώραφα» του χωριού Πετρωτών Ορεστιάδας για την εξόρυξη ζεόλιθου, έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα, η οποία δημοσιεύθηκε χθες 11 Οκτωβρίου 2021, παρέχεται: “Η έγκριση μίσθωσης με απευθείας σύμβαση δημόσιας έκτασης για την εκμετάλλευση βιομηχανικού ορυκτού (ζεολίθου) εμβαδού 98,74481 στρ. (αρχικής 133,55814 στρ) από την εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. “GEOVET”, στη θέση
«Παλαιοχώραφα», στην περιοχή Τ.Κ. Πετρωτών, Δήμου Τριγώνου”.

Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης ορίζεται σε είκοσι (20) έτη και καταρτίζεται εγκύρως με
συμβολαιογραφικό έγγραφο συνοδευόμενο από τοπογραφικό σχεδιάγραμμα. Η διάρκεια των είκοσι ετών μπορεί να παρατείνεται ύστερα από συμφωνία των μερών για μια ακόμη εικοσαετία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 του Ν.4512/18. Με την δυνατότατα παράτασης σύμβασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45.
Ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει ετήσιο μίσθωμα το οποίο αναλύεται σε πάγιο και αναλογικό. Η υποχρέωση καταβολής του πάγιου μισθώματος υφίσταται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της σύμβασης μίσθωσης, ενώ η αντίστοιχη υποχρέωση για το αναλογικό μίσθωμα από την ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής διαδικασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ-GEOVET