“Πείραξε” τους Τούρκους η επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον Έβρο – “Απειλή στα σύνορα μας από υπουργό”, έγραψαν

“Πείραξε” τους Τούρκους η επίσκεψη Θεοδωρικάκου στον Έβρο – “Απειλή στα σύνορα μας από υπουργό”, έγραψαν

Το… τερμάτισαν οι Τούρκοι με την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στον Έβρο και με δημοσιεύματα όλων των ΜΜΕ έδειξαν ότι τους “πείραξε”.

Εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την παρουσία του στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έφτασαν σε φοβερές υπερβολές, με τίτλους όπως “Απειλή στα σύνορά μας από Έλληνα υπουργό”.  Τόσο οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες όσο και οι φιλοκυβερνητικές κάνουν λόγο για «απειλή» και αναφέρονται στις ανακοινώσεις περί τοποθέτησης 250 πρόσθετων Συνοριοφυλάκων στην περιοχή.

Οι εφημερίδες Σοζτζού (αντιπολιτευόμενη) και Ακσάμ (φιλο-κυβερνητική) επιλέγουν τη χρήση των όρων «απειλή» και «πρόκληση» στους τίτλους των δημοσιευμάτων τους, σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο Έλληνας υπουργός έφθασε σε απόσταση 50 μέτρων από θέσεις Τούρκων στρατιωτών, ενώ αναφέρθηκε και στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

Σε όλα τα σχετικά άρθρα επισημαίνεται η τοποθέτηση 250 πρόσθετων Συνοριοφυλάκων στην περιοχή του Έβρου, καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση του προστατευτικού τείχους μήκους 37 χλμ., ενώ τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες Τζουμχουριέτ και Χουριέτ (αγγλική) αναφέρονται και στην παρουσία ενός Zepelin της Frontex στην περιοχή.

Σοζτζού

Απειλή στα σύνορά μας από Έλληνα υπουργό

Ακσάμ
Νέα Πρόκληση από την Ελλάδα

Γενί Ακίτ
Ο Έλληνας στέλνει πρόσθετους στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία

Τζουμχουριέτ
Η Ελλάδα θα προστατεύσει τα σύνορα με Ζέπελιν

Hürriyet Daily News
Η Ελλάδα ενισχύει τους φρουρούς στα σύνορα με την Τουρκία

«Ανησυχία» από την ελληνο-αμερικανική συμφωνία

Την ίδια ώρα, με τίτλο «Συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά τη Γαλλία» δημοσιεύεται στην εφημερίδα Χουριέτ ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα που αναφέρεται στην επικείμενη ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να μεταβεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ και να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σοβαρή ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, κυρίως δε στην Κρήτη και στην Αλεξανδρούπολη.

Θεοδωρικάκος: “Αστειότητες. Δικαίωμα  μου να βρεθώ στα σύνορα”

Αστειότητες» χαρακτήρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τα αρνητικά σχόλια του Τουρκικού Τύπου για την επίσκεψή του στον Έβρο. «Δεν υπήρξε καμία πρόκληση. Είναι δικαίωμα μου να επιθεωρήσω στην ελληνική μεθόριο τον φράκτη και να εμψυχώσω τους Έλληνες αστυνομικούς που υπηρετούν στα σύνορα με μοναδικό μέλημα την ασφάλεια της χώρας» έλεγε σε συνεργάτες του ο υπουργός.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*