Ορεστιάδα: Καταιγισμός “πυρών” απ’ την αντιπολίτευση κατά Παπαϊωάννου που προσέλαβε τον γιο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Καταιγισμός “πυρών” απ’ την αντιπολίτευση κατά Παπαϊωάννου που προσέλαβε τον γιο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αμετανόητος Παπαϊωάννου: Γιατί διαμαρτύρεστε. Νόμιμα προσέλαβα τον γιο μου εκεί που είμαι Πρόεδρος

Καταιγισμό “πυρών” από την αντιπολίτευση κατά της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη και του Προέδρου του ΚΚΠΑΑΔΟ Γιάννη Παπαϊωάννου, είχαμε στην διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ορεστιάδας.

Αφορμή στάθηκε η πέρα από κάθε πολιτική ηθική, πρόσληψη εκ μέρους του κ.Παπαϊωάννου στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ όπου είναι Πρόεδρος, του γιου του Μιχάλη αρχικά με σύμβαση από 7 Απριλίου 2021 έως 31 Ιουλίου 2021, η οποία ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ με υπογραφή και πάλι του πατέρα του Προέδρου, για άλλον ένα χρόνο. Από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022. Μάλιστα προβλέπεται πως μπορεί να ανανεωθεί και πάλι από τον πατέρα του για άλλον 1 χρόνο, εφ’ όσον διαρκεί το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» όπου προσελήφθη ως ΠΕ Οικονομικού.

Διαβάστε ακόμα-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ντροπή, ο Πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου, προσέλαβε εκεί τον γιο του!!!

Πρώτη η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου άσκησε σκληρή κριτική στα φαινόμενα αλαζονείας, καθεστωτικής νοοτροπίας και απουσίας κάθε πολιτικής ηθικής από τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους. Με αποκορύφωμα αυτό που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr. Ο μπαμπάς Γιάννης Παπαϊωάννου να προσλαμβάνει τον γιο του Μιχάλη στον δημοτικό οργανισμό που είναι Πρόεδρος. Μάλιστα η κ.Γκουγκουσκίδου αναφέρθηκε και στην πρόσληψη εδώ και 7 χρόνια της κόρης του σημερινού Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΟ και πρώην Προέδρου, ως Ειδικού Συνεργάτη του δημάρχου κ.Μαυρίδη και έκανε ολομέτωπη επίθεση για τα έργα και τις ημέρες της σημερινής δημοτικής αρχής.

Γκουγκουσκίδου: Είστε πρωταθλητές σε φαινόμενα

διαφθοράς, ευνοιοκρατίας και τακτοποίησης ημετέρων

Είπε συγκεκριμένα:

“Γίναμε γνώστες τις τελευταίες ημέρες μιας ακόμη υπόθεσης «τακτοποίησης ημετέρων» από τη δημοτική σας αρχή. Και συγκεκριμένα διαβάζουμε την απόφαση – σύμβαση του Προέδρου του ΚΚΠΑΑΔΟ κ. Ιωάννη Παπαϊωάννου πρόσληψης του γιου του στο γραφείο Οικονομικής Υπηρεσίας του ΚΚΠΑΑΔΟ, αρχικά από 7-4-2021 και έως 31-7-2021 και στη συνέχεια για ένα ακόμη έτος, ήτοι έως 31-7-2022. Ο Ιωάννης Παπαϊωάννου λοιπόν προσλαμβάνει τον Μιχάλη Παπαϊωάννου του Ιωάννη.
Και με την ενέργειά σας αυτή θεωρώ ότι η δημοτική σας αρχή μπορεί να θεωρηθεί πρωταθλήτρια σε όλη τη χώρα σε φαινόμενα διαφθοράς, ευνοιοκρατίας, τακτοποίησης ημετέρων και απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους.
Δεν υπήρχε άλλος δημότης σε όλο τον Δήμο Ορεστιάδας να εργασθεί στο γραφείο Οικονομικής Υπηρεσίας του ΚΚΠΑΑΔΟ παρά μόνο ο γιος του κ. Παπαϊωάννου.
Ο κ. Παπαϊωάννου λοιπόν μαζί με τον γιο του από 7-4-2021 μπορεί να στρογγυλοκάθεται στα γραφεία της δημοτικής μας επιχείρησης ικανοποιημένος με τον εαυτό του που καταφέρνει μπροστά στα μάτια μας να καταχράται την ανατεθειμένη σ’ αυτόν εξουσία από τους δημότες με σκοπό το προσωπικό και οικογενειακό του όφελος.
Και όλοι οι υπόλοιποι δημότες πληρώνουν τους φόρους τους, τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν, πλήττονται και βαρυγκωμούν από τις συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, αναγκάζονται να συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, γιατί είτε έχουν πτυχίο είτε όχι, είναι άνεργα, για να μπορεί ο κ. Παπαϊωάννου και ο κάθε κ. Παπαϊωάννου να ζει εις βάρος τους.
Η πράξη αυτή είναι πραγματικά ο ορισμός της διαφθοράς, δηλαδή «κατάχρηση της ανατεθειμένης εξουσίας με σκοπό το προσωπικό όφελος».
Και δεν είναι μόνο αυτή βέβαια η πράξη διαφθοράς της δημοτικής σας αρχής. Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων σας, από το έτος 2014 ακόμη, έχετε εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ευνοιοκρατίας και τακτοποίησης ημετέρων, έχετε δημιουργήσει ένα κλαμπ με σχέσεις διαπλοκής που εξυπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα.
Προσλάβατε τη σύζυγο του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών του κ. Γκακίδη, τον γιο του πρώην δημοτικού συμβούλου κ. Γραμμένου Κουμπρίδη, εδώ και 7 χρόνια έχετε συνεργάτη την κόρη του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΟ κ. Τσελεμπή, αναθέτετε απευθείας όλα όσα χρειάζεται ο Δήμος μας στις εταιρίες του κουμπάρου του κ. Μαυρίδη, τα πάντα, φύλαξη, καθαριότητα, ορκωτούς ελεγκτές με το υπέρογκο ποσό για τα δεδομένα 12.500 ευρώ το έτος, αναλώσιμα υπολογιστών εκτυπωτών κλπ, αναλώσιμα καθαριότητας, τα πάντα όλα, αναθέτετε ότι αφορά ξυλεία και έργο ξυλουργικής στον κουμπάρο του αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη, επενδύουν η σύζυγος του κ. Μαυρίδη και η αδερφή του κ. Αρχοντίδη σε ΚΔΑΠ ΜΕΑ ανταγωνιστικό του δημοτικού ΚΔΑΠ ΜΕΑ, και πόσα άλλα που για να τα αναφέρω θα χρειαστώ τον χρόνο ενός ολόκληρου δημοτικού συμβουλίου, τις προσλήψεις στα δίμηνα της πυρασφάλειας, τις προσλήψεις στις θέσεις που δημιουργούνται από διάφορα προγράμματα, τις προσλήψεις στις δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρίες, προσλαμβάνετε όσους περισσότερους μπορείτε ημέτερους και συγγενείς ημετέρων και ψηφοφόρων.
Και τώρα ο κ. Παπαϊωάννου προσλαμβάνει τον γιο του.
Σας το ξαναλέω, διαπράττετε ύβριν και θα εισπράξετε νέμεση”.
Παπανδρέου: “Για μένα είναι θέμα ηθικής
Εγώ στο παιδί μου δεν θα το έκανα” 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών Ορεστιάδας “Είναι στο χέρι μας”, Σάκης Παπανδρέου, που είναι παράλληλα και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο ΚΚΠΑΑΔΟ, επεσήμανε ότι με βάση ένα σωρό έγγραφα που του έδωσε ο Πρόεδρος Γιάννης Παπαϊωάννου φαίνεται η διαδικασία να είναι νομιμοφανής, αλλά υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής τάξης. Γιατί δεν μπορεί ο πατέρας ως Πρόεδρος να προσλαμβάνει τον γιο του. “Εγώ στο παιδί μου δεν θα το έκανα. Τελεία και παύλα. Δεν θα το άφηνα να κάνει αίτηση κάπου με εμένα επικεφαλής. Για μένα είναι θέμα ηθικής”.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Καζαλτζής: Υπάρχει ηθικό θέμα
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Επαναφορά” Χρήστος Καζαλτζής, έθεσε επίσης το ηθικό ασυμβίβαστο που υπάρχει στο σοβαρό αυτό ζήτημα, με τον πατέρα  να προσλαμβάνει τον γιο του εκεί όπου είναι Πρόεδρος. “Θα μείνω στο ηθικό κομμάτι. Ποτέ εγώ και άλλοι, δεν θα βάζαμε στη  υπηρεσία που είμαστε κάποιον γνωστό μας ή το παιδί μας. Είναι αρνητική στάση σε όλους τους συμπολίτες και τους δίνουμε το παράδειγμα ότι για να κάνουμε κάτι στη ζωή μας, πρέπει να έχουμε γνωστούς σε θέσεις ή ένας γονέας να είναι σε θέση για να γίνει κάτι στη ζωή μας”.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΖΑΛΤΖΗ

Όσον αφορά τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” Παναγιώτη Σιανκούρη, για μια ακόμη φορά μίλησε ως δημοτικός σύμβουλος της… παράταξης του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. Το μόνο που βρήκε να πει στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν: “Το μόνο που έχω να πω, είναι λίγο… τακτ θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να καλύψει αυτή την κατάσταση”. Εδώ ο πατέρας Πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ προσέλαβε τον γιο του και ο κ.Σιανκούρης το μόνο που βρήκε να πει ότι χρειαζόταν λίγο… τακτ. Ελάχιστα λεπτά αργότερα όμως… τσίριζε υστερικά, επειδή ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης χαρακτήρισε χαμηλό το επίπεδο του σημερινού δημοτικού συμβουλίου. Έτσι και αλλιώς εξάλλου ανύπαρκτος είναι ο ίδιος ως αντιπολίτευση και ευτυχώς υπάρχει ο δημοτικός του σύμβουλος Κώστας Ασμανίδης που… σώζει (και με το παραπάνω) την παρουσία της συγκεκριμένης παράταξης.

Παπαϊωάννου: Τι διαμαρτύρεστε; Νόμιμα

προσέλαβα ως Πρόεδρος ΚΚΠΑΑΔΟ  τον γιο μου

Η “πέτρα του σκανδάλου” ο Πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ Γιάννης Παπαϊωάννου, που χωρίς τσίπα ή ίχνος πολιτικής ηθικής προσέλαβε εκεί τον γιο του Μιχάλη, σε μια αποθέωση αλαζονικής και καθεστωτικής συμπεριφοράς, απάντησε ότι όλα έγιναν νόμιμα. Λες και ο προσληφθείς δεν είναι γιος του. Είπε συγκεκριμένα ο κ.Παπαϊωάννου: “Όλη η διαδικασία έγινε νόμιμα, με έγκριση του ΑΣΕΠ. Υπήρχαν υποψηφιότητες και άλλες. Μπήκαν στην διαδικασία, δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες, πήγε στον ΑΣΕΠ εγκρίθηκε. Το νόμιμο και το ηθικό ποιο είναι; Να απαγορεύουμε τον έναν και τον άλλο να υποβάλλει την αίτηση του για την πρόσληψη; Δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό. Όλη η διαδικασία που λειτούργησε με την Επιτροπή και με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου έγινε νόμιμα”.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ