Πετρωτά Ορεστιάδας: Εγκρίθηκε η ενοικίαση 30 στρ. για εξόρυξη ζεόλιθου, απ’ την εταιρεία “Ο Λιθοξόος” των κατοίκων

Πετρωτά Ορεστιάδας: Εγκρίθηκε η ενοικίαση 30 στρ. για εξόρυξη ζεόλιθου, απ’ την εταιρεία “Ο Λιθοξόος” των κατοίκων

Άλλη μια έγκριση για ενοικίαση έκτασης προκειμένου εκεί να γίνει εξόρυξη ζεόλιθου, δόθηκε σήμερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για το χωριό Πετρωτά Ορεστιάδας. 

Μετά από την έκταση 98,74481 στρ. (αρχικής 133,55814 στρ) που εγκρίθηκε η ενοικίαση της από την εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. “GEOVET”, στη θέση «Παλαιοχώραφα», η απόφαση για την οποία υπογράφηκε στις 11 Οκτωβρίου από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Ιωάννη Σάββα, ακολούθησε η έγκριση για την εταιρεία των κατοίκων του χωριού αλλά και των συγχωριανών τους που μένουν εκτός, την γνωστό “Ο Λιθοξόος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε η μίσθωση 98,7 στρ. για εξόρυξη ζεόλιθου στα Πετρωτά, σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης

Είχε προηγηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου η έγκριση της τεχνικής μελέτης που κατέθεσε η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.» από την Θεσσαλονίκη για την εξόρυξη ζεόλιθου σε δημόσια έκταση 97.811,90 m2, στη θέση «Κόκκαλο» της Κοινότητας Πετρωτών του δήμου Ορεστιάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πετρωτά Ορεστιάδας: Εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη για την εκμετάλλευση ζεόλιθου, από ιδιωτική εταιρεία

Σήμερα 13 Οκτωβρίου με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Μακεδοίας-Θράκης κ.Σάββα η οποία δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναφέρεται:

«Έγκριση μίσθωσης με απευθείας σύμβαση δημόσιας έκτασης για την εκμετάλλευση βιομηχανικού ορυκτού (ζεολίθου) εμβαδού 30,14803 στρ. από την εταιρεία ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ Α.Β.Ε.Ε. «Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ”, στη θέση «Σκάλες το Ρέμα», στην περιοχή Τ.Κ. Πετρωτών, Δήμου Ορεστιάδας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΜΙΣΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ” ΓΙΑ ΖΕΟΛΙΘΟ

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι και οι κάτοικοι με την εταιρεία που έχουν συγκροτήσει, μπαίνουν στην τελική ευθεία για την εξόρυξη του ζεόλιθου και μακάρι όλες αυτές οι προσπάθειες να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποια ανάπτυξη στα Πετρωτά και εκμετάλλευση του πολύτιμου αυτού ορυκτού.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*