Αφιέρωμα στην οικογένεια Δοϊτσίδη, με γυρίσματα στην Καρωτή η εκπομπή της ΕΡΤ3 του Γ.Μελίκη

Αφιέρωμα στην οικογένεια Δοϊτσίδη, με γυρίσματα στην Καρωτή η εκπομπή της ΕΡΤ3 του Γ.Μελίκη

Αφιέρωμα στην οικογένεια του κορυφαίου Θρακιώτη δημιουργού Καριοφύλλη Δοϊτσίδη, με γυρίσματα αυτές τις ημέρες στο χωριό απ’ όπου κατάγεται, την Καρωτή Διδυμοτείχου, ετοιμάζει ο Γιώργος Μελίκης για την καινούργια του εκπομπή στην ΕΡΤ3, τις «Μουσικές Οικογένειες».

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που “ανέβασε” ο δεξιοτέχνης του βιολιού και τραγουδιστής της θρακιώτικης παράδοσης Νίκος Ζαπάρτας, στα γυρίσματα της εκπομπής παίρνουν μέρος οι κόρες του Θεοπούλα και Λαμπριάννα, ο εγγονός του Νίκος Αγκούσης που παίζει κλαρίνο, ενώ μετέχουν μουσικοί του Έβρου, όπως ο Νίκος Ζαπάρτας, ο Βαγγέλης Κατσουλίδης, ο Δημήτρης Μητούδης και ο Δημήτρης Σπανός.

Ο δημιουργός της εκπομπής Γιώργης Μελίκης, μετά από τις προηγούμενες πετυχημένες εκπομπές του για την μουσική παράδοση της χώρας μας, επανέρχεται στην ΕΡΤ3 με τις «Μουσικές Οικογένειες», που θα είναι μια εβδομαδιαία εκπομπή – ντοκιμαντέρ η οποία θα εστιάσει στις οικογένειες της μουσικής μας παράδοσης που χρόνια τώρα αφιερώνουν τη ζωή τους από γενιά σε γενιά στις μουσικές του τόπου μας.

Στις οκτώ εκπομπές που πρόκειται να δούμε κυριαρχεί η ελληνική παραδοσιακή μουσική ή αλλιώς «δημοτική μουσική» όπως συνηθίζεται να λέγεται και η οποία περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια, σκοπούς και ρυθμούς των ελλαδικών περιοχών. ΜΙα από τις 8 αυτές εκπομπές θα είναι αφιερωμένες στον Εβρίτη Καριοφύλλη Δοϊτσίδη και την οικογένεια του, οι οποίοι επί δεκαετίες έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην θρακιώτικη μουσική και την παράδοση του τόπου μας γενικότερα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*