Ορεστιάδα: Αδιαφορεί για τον απλήρωτο 1 χρόνο συνάδερφο τους, ο… υπερευαίσθητος Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου!!!

Ορεστιάδα: Αδιαφορεί για τον απλήρωτο 1 χρόνο συνάδερφο τους, ο… υπερευαίσθητος Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου!!!

-Καμιά συμπαράσταση, στήριξη, ανακοίνωση για τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ Δημήτρη Γραμμενούδη, που υποφέρει από την δημοτική αρχή Μαυρίδη από το… 2017

-Πληρώνεται με καθυστέρηση μηνών και αφού κάνει προσφυγές στα δικαστήρια, δίνοντας χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους για να εισπράξει απλά τα δεδουλευμένα

-Υποκρισία και επιλεκτική… ευαισθησία από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων δήμου Ορεστιάδας

Επιλεκτικές… ευαισθησίες για τους συναδέρφους τους, φαίνεται ότι έχουν στον Σύλλογο Υπαλλήλων του δήμου Ορεστιάδας, αν λάβουμε υπόψη μας πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν για εργαζόμενο.

Συγκεκριμένα, στις 5 Οκτωβρίου στάλθηκε στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλη Μαρασλή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ορεστιάδας Κωνσταντίνος Γκαρίλης (αν και είθισται παρόμοιες ανακοινώσεις υπογράφουν οι Πρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς).  Διαβάστηκε μάλιστα στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τον κ.Μαρασλή και σε αυτήν ενημερώνουν για καταγγελία και διαμαρτυρία γυναίκας συναδέρφου τους, επειδή το όνομα της αναφέρθηκε από δημοτικό σύμβουλο σε συνεδρίαση, επικαλούμενη ότι αυτό έγινε σε πολιτικές τοποθετήσεις και αντιπαραθέσεις. Προφανώς αφορά τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Κώστα Ασμανίδη, που για το ζήτημα της δια ζώσης και δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίασης, ανέφερε το όνομα της Σουλτάνας Χριστοδουλή.

Στην ανακοίνωση λοιπόν του  Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ορεστιάδας, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι “πέραν της απαράδεκτης και μη πρέπουσας αναφοράς ονοματεπωνύμων υπαλλήλων του δήμου, που γίνεται με αφορμή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ αιρετών. Είμαστε υπάλληλοι του Δήμου και όχι των αιρετών της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Συνεπώς, η εμπλοκή των υπαλλήλων του Δήμου στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, είναι τουλάχιστον ανάρμοστη και σε κάθε περίπτωση εκτός των καθηκόντων των εκάστοτε αιρετών”.

Τι συντεχνιακή και κάκιστη δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία κα λογική είναι αυτή; Αν ένας εκλεγμένος από τον λαό του δήμου, διαπιστώσει πως ένας δημοτικός υπάλληλος δεν κάνει σωστά την δουλειά του, ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντα του, δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει ή να αναφέρει το όνομα του; Ποια νομοθεσία και κυρίως ποια στοιχειώδης λογική το λέει αυτό; Αν η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν εξυπηρέτησε τον αιρετό από τους πολίτες, φυσικά και έχει δικαίωμα όχι μόνο να το αναφέρει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και να το καταγγείλει με ανακοίνωση του.

Συνάδερφος τους είναι απλήρωτος 1 χρόνο τώρα

και απ’ το 2017 ταλαιπωρείται στα δικαστήρια

Πέρα όμως από αυτό, που εν προκειμένω είναι δευτερεύον, ας μας πουν ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Γκαρίλης του… υπερευαίσθητου σε επουσιώδη ζητήματα  Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ορεστιάδας , ο Πρόεδρος και τα άλλη μέλη του Δ.Σ, γιατί τηρούν “σιγή ιχθύος” και δεν έχουν δείξει τα ίδια αντανακλαστικά και έστω την παραμικρή ευαισθησία, για συνάδερφο της που εργάζεται στην ΔΕΥΑΟ και είναι απλήρωτος επί 1 χρόνο. Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εδώ και 4 χρόνια, από το 2017, του καταβάλλονται οι αποδοχές μόνο μετά από δικαστικές αποφάσεις. Παράλληλα, η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, τον αφήνει απλήρωτο επί μήνες, ενώ ο ίδιος είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του. Εργάζεται καθημερινά, φέρνει σε πέρας τις εργασίες που του ανατίθενται, αλλά χρειάζεται να ξοδεύει χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους, για να μπορεί να πάρει τον μισθό του, με καθυστέρηση μηνών.

Στον Δημήτρη Γραμμενούδη, τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΟ, τον οποίο η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη “κυνηγάει” χρόνια τώρα και τον έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την απόλυση του. Αναγκάζοντας τον να πληρώνει πολυδάπανους νομικούς, προκειμένου να βρει το δίκιο του. Αλήθεια, οι… εύκολα θιγόμενοι από την απλή αναφορά του ονόματος μιας συναδέρφου τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο διοικούντες του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, δεν γνωρίζουν την περίπτωση του Δημήτρη Γραμμενούδη; Δεν την έχει αναφέρει πολλές φορές μόνο το… μισητό στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τους συνεργάτες του Evros-news.gr αλλά και άλλα τοπικά ΜΜΕ. Ακόμα και ο Γραμματέας του ΚΚΕΡ Δημήτρης Κουτσούμπας και το κόμμα του, ανέδειξαν το ζήτημα και το έφτασαν μέχρι την Βουλή.

Μήνυση έκανε στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη

η Επιθεώρηση Εργασίας για τον απλήρωτο υπάλληλο

Ούτε άκουσαν, ούτε είδαν, ούτε διάβασαν τίποτα οι… υπερευαίσθητοι διοικούντες του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων δήμου Ορεστιάδας για όλα αυτά; Δεν γνωρίζουν ότι η Επιθεώρηση Εργασίας που ήρθε από την Αλεξανδρούπολη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΟ και δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, επειδή από τον Σεπτέμβριο του 2020 ο κ.Γραμμενούδης παραμένει απλήρωτος αν και εργάζεται καθημερινά κανονικά; Ότι ο Εισαγγελέας Ορεστιάδας τον παρέπεμψε σε δίκη και πριν 10 ημέρες δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση ως τον επόμενο Μάρτιο, επειδή το ζήτησε η δικηγόρος του δήμου και του κ,Μαυρίδη;

Που είναι η συναδερφική αλληλεγγύη, η ανθρώπινη έστω στήριξη και συμπαράσταση των… ευκολοθιγέντων διοικούντων του Συλλόγου Υπαλλήλων του δήμου Ορεστιάδας στην περίπτωση του συναδέρφου τους της ΔΕΥΑΟ Δημήτρη Γραμμενούδη; Καλά, για νομική συμπαράσταση εκ μέρους του Συλλόγου ή για οικονομική στήριξη όχι μόνο να ανταπεξέλθει στα δυσβάσταχτα έξοδα της νομικής εκπροσώπησης αλλά και της καθημερινής επιβίωσης δεν μιλάμε. Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου και οι συνάδερφοι τους, εισπράττουν κανονικά τον μισθό τους (και καλά κάνουν φυσικά) κάθε τέλος του μήνα. Μαζί με τα επιδόματα και όλα τα υπόλοιπα. Ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης επίσης εισπράττει την αντιμισθία για την θέση του, όπως και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΟ Δημήτρης Τσελεμπής (και η κόρη του Ειδική Συνεργάτης 7 χρόνια του δημάρχου τον μισθό της) την αντιμισθία του, που και ως πρώην Πρόεδρος “κυνηγούσε” τον κ.Γραμμενούδη.

Έστω μια ηθική στήριξη με ανακοίνωση τους ή παρουσία τους στα συνεχή… εξοντωτικά οικονομικά και ψυχοφθόρα για την υγεία του (όπως κάθε ανθρώπου) δικαστήρια που τον έχει υποχρεώσει 4 χρόνια τώρα η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, υπήρξε από τον… υπερευαίσθητο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων; Τιν περιμένουν; Να τους προτρέψει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης να εκδώσουν ανακοίνωση, όπως έκανε στο προτελευταίο συμβούλιο καλώντας δημόσια τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων να βγάλει νέα ανακοίνωση και να καταδικάσει κάτι που ακούστηκε για δημοτικούς υπαλλήλους; Λες και απευθύνονταν σε… υφιστάμενους του στην Αστυνομία όπουη κανονικά υπηρετεί (τώρα έχει απαλλαγή ως Αντιδήμαρχος) ο κ.Καραγιάννης που… ονειρεύεται και υποψηφιότητα για δήμαρχος Ορεδτιάδας (τρομάρα του). Γιατί η υποκρισία, η επιλεκτική ευθιξία, η συντεχνιακή νοοτροπία, έχουν και τα όρια τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ