Χατζηγιάννογλου: Έντονο πρέσινγκ σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Τοκαμάνη απ’ τον δήμαρχο Διδυμοτείχου

Χατζηγιάννογλου: Έντονο πρέσινγκ σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Τοκαμάνη απ’ τον δήμαρχο Διδυμοτείχου

Έντονο πρέσινγκ ασκεί ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου σε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του τέως δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη, εν όψει της ανακοίνωσης των αποφάσεων του για τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, με δεδομένη την απομάκρυνση του Αντιδημάρχου Μεταξάδων Πασχάλη Αδαμάκη, ο οποίος… πέρασε και δεν ακούμπησε αφού δυο χρόνια ήταν ουσιαστικά “εξαφανισμένος”, η συγκεκριμένη θέση “αδειάζει” και οι “μνηστήρες” προέρχονται από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τα μέχρι τώρα δεδομένα και μάλιστα ακούγονται τα ονόματα δύο δημοτικών συμβούλων του κ.Τοκαμάνη, που προέρχονται από χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μεταξάδων. Η πρώτη είναι η Λεμονιά Αραμπατζή από το χωριό Δόξα και ο δεύτερος είναι ο Πασχάλης Κυπαρισσούδης από το Ασπρονέρι, χωρίς να αποκλείεται ούτε ο Παρασκευάς Τσολακίδης από τα Βρυσικά.

Αυτοί πάντως δεν είναι οι μοναδικοί με τους οποίους συζητάει ο κ.Χατζηγιάννογλου, προκειμένου να αξιοποιηθούν ενδεχομένως στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε λίγο χρονικό διάστημα. Άλλωστε κάποιοι χειρισμοί του Χρήστου Τοκαμάνη, με τελευταίο… κρούσμα την αδιανόητη και ανεξήγητη σύμπραξη του με τους “Αυτονομιστές” της Ορεστιάδας που ζητούν ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα βορείου Έβρου με τον κίνδυνο αποψίλωσης υπηρεσιών του Διδυμοτείχου να είναι ένας από τους κινδύνους, έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους του.

Η θέση του Αντιδημάρχου Μεταξάδων δεν θα είναι πάντως η μοναδική που μπορεί να γίνει αλλαγή και να χρησιμοποιηθούν δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις. Υπάρχουν επίσης μία Αντιδημαρχία που θα είναι άμισθη και εκεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιος που είναι δημόσιος υπάλληλος και απλά θα έχει απαλλαγή από τα καθήκοντα στην υπηρεσία του, η θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και η θέση του Προέδρου στο Ευγενίδειο. Το γεγονός ότι ο Λεωνίδας Γεωργιάδης έχει αυτή την στιγμή την αρμοδιότητα των δύο συγκεκριμένων θέσεων, δηλαδή Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και Πρόεδρος του Ευγενίδειου, σημαίνει πως μια από τις δύο θα την καταλάβει άλλος. Θα είναι ο Σάκης Σίμογλου της παράταξης του Κώστα Δημητρίου, που έχει όπως μαθαίνουμε πολύ καλές σχέσεις με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου (όπως και ο Θανάσης Γατίδης της ίδιας παράταξης) και είχε διατελέσει επί Πατσουρίδη πάλι επικεφαλής στο Ευγενίδειο;

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή έχει πολύ καλές σχέσεις με την παράταξη του τέως δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη και από εκεί υπάρχουν πρόσωπα προς αξιοποίηση. Ο Γιώργος Τζιβάρας, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης και η Βίκυ Σταμπολίδου (πρώην Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου) είναι κάποιοι εξ αυτών.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν αυτή την στιγμή, φαίνεται να παραμένουν στη θέση τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βαγγέλης Τσιμπανλιώτης, που… τράβηξε πολύ κουπί στα οικονομικά θέματα του δήμου και η Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη, όχι όμως απαραίτητα με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Θα μπορούσε άλλωστε να καλύψει τη θέση της άμισθης Αντιδημάρχου, αφού είναι νοσηλεύτρια. Να παραμείνει αναμένεται και ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βούλης Μπιλιακάκης, χωρίς όμως να αποκλείεται ν’ αλλάξει θέση.

Δεν… προχωράει η τοποθέτηση ως άμισθου

συνεργάτη του τέως δημάρχου Β.Παπατσαρούχα

Τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία, για αξιοποίηση του τέως δημάρχου Βαγγέλη Παπατσαρούχα, σε θέση άμισθου ειδικού συμβούλου του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. Έπαιξε άλλωστε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του τόσο ο κ.Παπατσαρούχας όσο και ο Παρασκευάς Πατσουρίδης, λόγω της αντίθεσης τους με τον Χρήστο Τοκαμάνη, τον οποίο δεν ήθελαν να δουν με τίποτα να επιστρέφει ως δήμαρχος. Μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ετοιμάζονταν και ειδικό γραφείο στο Δημαρχείο για τον Βαγγέλη Παπατσαρούχα, ενώ και η συνέντευξη του στο ραδιόφωνο και την εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη που αποτελούν τον αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό της δημοτικής αρχής Χατζηγιάννογλου και βγήκε να στηρίζει τις επιλογές της στο θέμα της Σχολής Ψυχολογίας, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Μαθαίνουμε όμως ότι τελικά δεν προχωράει η συγκεκριμένη εξέλιξη, γιατί όπως λέει σε φίλους και γνωστούς ο τέως δήμαρχος Διδυμοτείχου, κάποιοι αντιδρούν και δεν τον θέλουν δίπλα στον δήμαρχο. Πάντως επειδή αυτά τα πράγματα και οι καταστάσεις είναι… ρευστά, δεν αποκλείεται να έχουμε τελικά ανατροπή των δεδομένων. Σίγουρα όμως, ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου συμβουλεύεται συχνά τον κ.Παπατσαρούχα, γι’ αυτό άλλωστε και ο δήμος Διδυμοτείχου έχει… εκτοξευθεί.

Υ.Γ: Αν και δεν αναφερθήκαμε στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Χατζηγιάννογλου που είναι και φίλος του δημάρχου, τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται να τον χρησιμοποιήσει κάπου. Μπορεί να είναι γνωστή η ανικανότητα του συγκεκριμένου και έχει αποδειχθεί περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια που είναι Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, όμως μήπως θα είναι ο πρώτος χωρίς ικανότητες και έργο, που θα πάρει κάποια θέση τον δήμο Διδυμοτείχου;