Έβρος: Κρούσμα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης (Τμήμα Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας)

Έβρος: Κρούσμα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης (Τμήμα Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας)

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού υπήρξε μέσα στην εβδομάδα σε ένα από τα Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Το θετικό κρούσμα διαγνώσθηκε σε φοιτήτρια που είχε παρακολουθήσει μαθήματα μαζί με πάνω από 100 συμφοιτητές της, κάτι που επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση και η Σχολή της Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρεται, το κρούσμα βρέθηκε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στο Β’ έτος. Όμως τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά, απλά όσοι φοιτητές είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει, θα πρέπει πλέον να κάνουν για την επόμενη εβδομάδα 4 αντί για 2 rapid test που προβλέπονται για όσους δεν έκαναν εμβόλιο ή δεν έχουν νοσήσει. Η ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρει:

Ενημέρωση φοιτητών Β έτους για επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19

Σας ενημερώνουμε ότι στο Β έτος υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και εφόσον ανήκετε στο ίδιο τμήμα και συνυπήρξατε μαζί του για πάνω από 2 διδακτικές ώρες σε αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος “Πρακτική III” θεωρείστε “στενή επαφή” και θα πρέπει σύμφωνα με το Πρωτόκολλο διαχείρισης μολύνσεων covid-19 στο ΔΠΘ
https://www.psed.duth.gr/wp-content/uploads/2021/10/protocol_diaxeirisis_krousmatos_duth.pdf

να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας και να μην τεθείτε σε κατ’ οίκον απομόνωση (καραντίνα) με την προϋπόθεση ότι οι ανεμβολίαστοι φοιτητές ή φοιτητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο 6μηνο, να υποβάλλονται επιπλέον των δυο υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων αν εβδομάδα σε διαγνωστικό εργαστηριακό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δυο φορές στο διάστημα 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, η οποία ήταν η Τετάρτη 13/10 (διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα με βάση τα παραπάνω θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι φοιτητές ή φοιτητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο 6μηνο:

  1. να προβούν σε 2 επιπλέον rapid test την 1η (δηλ. την Πέμπτη 14/10) και την 7η ημέρα (δηλ. Τετάρτη 20/10) μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα (που ήταν η Τετάρτη 13/10).
  2. να προβούν στον τακτικό (εβδομαδιαίο) τους εργαστηριακό έλεγχο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δηλαδή 2 φορές την εβδομάδα έως 48 ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή.

Παρακαλούμε πολύ να ακολουθήσετε τις παραπάνω συστάσεις κι αν υπάρξει θετικό rapid test  ή εκδηλώσετε συμπτώματα

να ενημερώσετε άμεσα 

τους Υπεύθυνους Εφαρμογής Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Covid-19 του ΤΕΕΠΗ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*