Για “πορτοκαλί συναγερμό” λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στη νότια Βουλγαρία, ενημερώθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Για “πορτοκαλί συναγερμό” λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στη νότια Βουλγαρία, ενημερώθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Για “πορτοκαλί συναγερμό” σήμερα και αύριο στη νότια Βουλγαρία κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται, ενημερώθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. 

Οι Βούλγαροι στα πλαίσια της συνεργασίας με την χώρα μας για τα καιρικά φαινόμενα που αφορούν τις περιοχές που συνορεύουν, ενημέρωσαν την πρεσβεία μας στην Σόφια και αυτή με την σειρά της κοινοποίησε στην Π.Ε. Έβρου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της γειτονικής χώρας επιτηρούν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στους ποταμούς Ίσκουρ, Τούντζα, Έβρο, Άρδα.

Το θετικό είναι ότι η κακοκαιρία “Μπάλλος” που έπληξε την Ελλάδα και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε άλλες περιοχές, δεν έφερε έντονα και επικίνδυνα φαινόμενα στο νομό Έβρου, με αποτέλεσμα οι τρεις ποταμοί μας, ο Άρδας, ο Ερυθροπόταμος και ο Έβρος να μην έχουν μεγάλες ποσότητες νερού. Με βάση την ειδοποίηση πάντως, η Πολιτική Προστασία του νομού Έβρου και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν σε επιφυλακή με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, για να υπάρξουν παρεμβάσεις αν παραστεί ανάγκη.

Προβληματισμός υπάρχει φυσικά ιδιαίτερα για τον Ερυθροπόταμο, αφού όπως τονίσαμε χθες, τα αναχώματα από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου και φυσικά αν έρθουν μεγάλοι όγκοι νερών από την Βουλγαρία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*