Διδυμότειχο: Ξεκίνησε η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, της οικογένειας “ΖΗΣΑΚΗ”

Διδυμότειχο: Ξεκίνησε η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, της οικογένειας “ΖΗΣΑΚΗ”

Ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό η κατασκευή της μονάδας παραγωγής βιοαερίου από βιομάζα με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης και ανεξάρτητου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, στην περιοχή του χωριού Ασημένιο Διδυμοτείχου.

Η επένδυση αυτή γίνεται από την γνωστή επιχειρηματική οικογένεια “ΖΗΣΑΚΗ” και την δημιουργεί στο χωριό απ’ όπου κατάγεται και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και με εγκαταστάσεις συγκέντρωσης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, διαθέτει ως γνωστόν τα γνωστά ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία και κατάστημα καφέ στην Ορεστιάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ

Η συγκεκριμένη μονάδα που θα παράγει όπως τονίσαμε ηλεκτρικό ρεύμα από βιοαέριο, το οποίο ε πρώτη φάση επίσης θα παράγεται στην ίδια μονάδα, πήρε πριν έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2020, έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε). Πρόκειται όπως είπαμε για την εταιρεία «ΖΗΣΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.» και αφορά την κατασκευή και λειτουργία του έργου : Μονάδα παραγωγής βιοαερίου από βιομάζα με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης και ανεξάρτητου σταθμού παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, ισχύος 999kWe”.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, πρόκειται να δημιουργηθεί 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*