ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εκδρομή στην Αδριανούπολη για ψώνια, διοργανώνει ο Σύλλογος Καθηγητών 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης – Ωραίοι!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εκδρομή στην Αδριανούπολη για ψώνια, διοργανώνει ο Σύλλογος Καθηγητών 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης – Ωραίοι!!!

Το διαβάζαμε, το βλέπαμε και δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, το e-mail που έφτασε στο Evros-news.gr και το οποίο στάλθηκε Σάββατο 16 Οκτωβρίου από τον Σύλλογο Καθηγητών του 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ “ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ” στους εκπαιδευτικούς μέλη του.


Τους καλεί συγκεκριμένα να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή που διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 στην Αδριανούπολη τη Τουρκίας, όπου θα επισκεφθούν το εμπορικό πολυκατάστημα και το κέντρο της πόλης για ψώνια!!!

Ωραίοι οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου της Αλεξανδρούπολης. Η εκδρομή, σύμφωνα με ενημέρωση των μελών του Συλλόγου τους, τα οποία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, δεν θα έχει κάποιον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό ή άλλο σκοπό, αλλά μόνο την επίσκεψη στο γνωστό πολυκατάστημα της τουρκικής πόλης και στο κέντρο της πόλης “για ψώνια”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Συγκεκριμένα, το μήνυμα μέσω e-mail που έφτασε στους Καθηγητές, αναφέρει:

“Καλημέρα!

Σας ενημερώνουμε ότι το ερχόμενο Σάββατο 23/10/2021 Θα διοργανωθεί για τον Σύλλογο του σχολείου μας εκδρομή στην Ανδριανούπολη. Θα επισκεφτούμε το εμπορικό πολυκατάστημα και το κέντρο της πόλης για ψώνια.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με το ταξιδιωτικό γραφείο : “Democritous travel” με λεωφορείο των 20 ή 50 θέσεων και η τιμή ανά άτομο θα κυμανθεί από 15-20 ευρώ ανάλογα με τη συμμετοχή. Θα χρειαστούμε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rarid test.

Ώρα αναχώρησης από την Αλεξανδρούπολη: 6:30-7:00 πμ

Ώρα αναχώρησης από την Ανδριανούπολη: 17:00 μ.μ.

Όσοι επιθυμείτε να έρθετε να δηλώσετε συμμετοχή ως την Τετάρτη. Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο της υποδιεύθυνσης στην κα . Γιαννάκου Κωνσταντία.

Καλό Σαββατοκύριακο!”

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ E-mail

Ωραίοι οι Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου. Εν μέσω πανδημίας

κορονοϊού, πάνε να ενισχύσουν την τουρκική οικονομία

Ωραίοι οι Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, το οποίο φέρει μάλιστα και το όνομα της “Δόμνας Βισβίζη”, της  θρακιώτισσας ηρωίδας της ελληνικής επανάστασης εναντίον των Τούρκων. Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, διοργανώνουν εκδρομή στην Αδριανούπολη, προφανώς μέσω του τελωνείου των Καστανεών, με μοναδικό σκοπό όπως αναφέρουν στο ενημερωτικό προς τα μέλη-Καθηγητές:  

“Θα επισκεφτούμε το εμπορικό πολυκατάστημα και το κέντρο της πόλης για ψώνια”

Βλέπετε, η τουρκική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, η τουρκική λίρα κατρακυλάει, η αγορά της Αδριανούπολης έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από το γεγονός ότι επί μήνες ήταν κλειστό το συνοριακό σημείο των Καστανεών, μετά από όσα έγιναν πέρυσι, τον Μάρτιο του 2020, που η Τουρκία εργαλειοποίησε χιλιάδες λαθρομετανάστες, επιχειρώντας μαζική εισβολή στην Ελλάδα. Να μην ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ με τα ψώνια τους το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου οι Καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης; Αν δεν πάνε άλλωστε στην Αδριανούπολη και την Τουρκία για ψώνια, να… ακουμπήσουν κάποια από τα ευρώ που εισπράττουν, μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει κανονικά από το Δημόσιο, που θα οργανώσουν εκδρομή για ψώνια; Στην Ορεστιάδα της οποίας οι επαγγελματίες υποφέρουν και προσπαθούν να σταθούν όρθιοι οικονομικά; Μήπως στο Σουφλί για να στηρίξουν τους εκεί εμπόρους και άλλους καταστηματάρχες αγοράζοντας κανένα μεταξωτό;

Στην Αδριανούπολη και το εμπορικό της κέντρο, το γνωστό “ERASMA” θα πάνε οι Καθηγητές. Ποιος νοιάζεται για τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς που πέρυσι τον Μάρτιο, αλλά και το επόμενο διάστημα έδιναν “μάχες” μέρα-νύχτα για να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν με τους λαθρομετανάστες;

Σιγά μην ενδιαφερθούν αν καθημερινά ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου και όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί απειλούν την Ελλάδα με προκλητικό τρόπο. Όλα αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε οι άνθρωποι τόσους μήνες κλεισμένοι με την τηλεκπαίδευση στο σπίτι είπαν να… ξεσκάσουν οργανώνοντας εκδρομή στην Τουρκία και την Αδριανούπολη.

Σιγά μην σκεφθούν ότι οργανώνουν εκδρομή ενώ τα κρούσματα κορονοϊού στην γειτονική μας χώρα είναι χιλιάδες και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να “κολλήσει” κανείς. Μεταφέροντας φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση τον Covid-19 όταν επιστρέψει πίσω στην Αλεξανδρούπολη. Μιλάμε για εκπαιδευτικούς που θα μπουν στις τάξεις, με κίνδυνο αν “κολλήσουν” να υπάρξει πρόβλημα και με τους μαθητές τους.

Εμείς δεχθήκαμε το συγκεκριμένο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ e-mail και σας το παρουσιάζουμε. Οι αναγνώστες μας ΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ την στάση του Συλλόγου Καθηγητών του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης “Δόμνα Βισβίζη”. 

Υ.Γ: Συγνώμη αν χρησιμοποιήσαμε την… απαγορευμένη λέξη. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, για την οποία τόσες διαμαρτυρίες και στάσεις εργασίας και απεργίες προκήρυξαν και πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί και της Αλεξανδρούπολης, αντιδρώντας στο νόμο Κεραμέως για την αξιολόγηση τους. Εμείς δεν τους αξιολογούμε για την εκπαιδευτική τους επάρκεια, αλλά για αυτή την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ να οργανώσουν εκδρομή ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ στην γειτονική Αδριανούπολη και την Τουρκία.

5 Σχόλια

  1. Η λύση είναι μία.Αρση μονιμότητας σε όλο το δημόσιο,για να δούμε πόσα παιδιά πιάνει ο σάκος μετά.

    • Δεν έχω πάει ποτέ στην Τουρκία για ψώνια. Έχω όμως μια απορία. Από πότε απαγορεύτηκαν οι εκδρομές για τους καθηγητές; Για τις άλλες επαγγελματικές ομάδες επιτρέπονται; Όλα αυτά τα λεωφορεία που πηγαινοερχονται στην γειτονική χώρα από ποιους γεμίζουν; Τελικά ίσως έχετε δίκαιο. Οι καθηγητές στηρίζουν την αγορά της Αδριανούπολης.

      • Είπε κανείς ότι απαγορεύτηκαν; Ο καθένας κάνει ότι κρίνει σωστό, αλλά όταν οι μισθωτοί του δημοσίου δεν στηρίζουν την τοπικ΄πη ελεύθερη οικονομία που πληρώνει τους φόρους απ’ όπου πληρώνονται, να μην το αναδείξουμε;

  2. Δεν έχω πάει ποτέ στην Τουρκία για ψώνια. Έχω όμως μια απορία. Απαγορεύονται οι εκδρομές στην Τουρκία; Ο μισός Έβρος από εκεί ψωνίζει. Οι καθηγητές σας πείραξαν;

  3. Γκάρου Στυλιανή

    Οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν τους λόγους τους να διαμαρτύρονται για τους πελάτες τους που τους βλέπουν να φεύγουν και να επισκέπτονται τη γείτονα χώρα .Από την άλλη για σκεφθείτε : Ποιος υποστήριξε τους αγώνες των εργαζομένων που εδώ και 10 χρόνια έχουν δει τους μισθούς τους να εξανεμίζονται ,να μην μπορούν μα ζεσταθούν και να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους λόγω των υψηλών ενοικίων? Ας μην κοιτάμε μονόπλευρα λοιπόν μια ενέργεια.. Ελεύθερη οικονομία ,το είπατε και μόνοι σας.. και ας μην γεμίζουμε με ενοχές τους συμπολίτες μας επειδή η Τουρκία είναι κοντά μας.. Την ευθύνη γι αυτό το χάλι την έχουν πάντα οι κυβερνώντες ..σε αυτούς οι διαμαρτυρίες σας. Αυτοί μας κατάντησαν να ενεργούμε έτσι.. Αυτούς ψηφίζουμε χρόνια κι αυτοί μας αξίζουν.. καμία διαμαρτυρία λοιπόν..

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*