Σαμοθράκη: Για 3 μήνες το “Πρωτέας” θ’ αντικαταστήσει το “Αδαμάντιος Κοραής” στη γραμμή με Αλεξανδρούπολη

Σαμοθράκη: Για 3 μήνες το “Πρωτέας” θ’ αντικαταστήσει το “Αδαμάντιος Κοραής” στη γραμμή με Αλεξανδρούπολη

Για τρεις ολόκληρους μήνες το “Αδαμάντιος Κοραής” αποχωρεί από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και θα το αντικαταστήσει το πλοίο “Πρωτέας”.

Γιατί τόσο μεγάλη απουσία του πλοίου της Zante Ferries; Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Νοέμβριο έως και τον Ιανουάριο, το “Αδαμάντιος Κοραής” θα πάει αρχικά στον Πειραιά για την προγραμματισμένη του συντήρηση, αλλά στη συνέχεια θα αντικαταστήσει σε δρομολόγια των Κυκλάδων το “Διονύσιος Σολωμός” της ίδιας εταιρείας, που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη και πρόσφατα κέρδισε τον διαγωνισμό της επιδοτούμενης με 3,5 εκατ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο, ως μοναδική που πήρε μέρος.

Στην θέση του για το επόμενο 3μηνο έρχεται ο “Πρωτέας”, που τώρα βρίσκεται σε δρομολόγια των Βόρειων Σποράδων και συνδέει για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο. Πρόκειται για πλοίο που ναυπηγήθηκε το 1973, είναι δηλαδή ηλικίας 48 χρόνων και σαφώς μικρότερο σε μήκος από το “Αδαμάντιος Κοραής”. Συγκεκριμένα έχει μήκος 87 μέτρα, αν και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον διαγωνισμό της ακτοπλοϊκής γραμμής είχε ως βασικό όρο το μήκος του πλοίου να είναι 100 μέτρα, κάτι που πληροί το “Αδαμάντιος Κοραής”. Αλλά αυτά είναι προφανώς.. ψιλά γράμματα για κάποιους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*