Σουφλί: Τηλεφωνήματα από Νέα Ζηλανδία για να επισκεφθούν την περιοχή, λόγω Manu Bennet

Σουφλί: Τηλεφωνήματα από Νέα Ζηλανδία για να επισκεφθούν την περιοχή, λόγω Manu Bennet

Ένας μήνα έχει περάσει από την επίσκεψη και παρουσία στο Σουφλί, του Νεοζηλανδού ηθοποιού και σταρ του Hollywood Manu Benett, για τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα που αφορά στο «Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης» όπου πρωταγωνιστεί.

Ήδη όμως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στον δήμο Σουφλίου έχουν αρχίσει να δέχονται τηλεφωνήματα από τη… Νέα Ζηλανδία, την χώρα απ’ όπου κατάγεται ο  δημοφιλής από τη συμμετοχή και τους ρόλους του στις Αμερικανικές υπερπαραγωγές Spartacus, Arrow και Hobbit, πρωταγωνιστής Manu Bennet. τι ζητούν, Πληροφορίες πως μπορεί να επισκεφθεί κάποιος την πόλη του Σουφλίου και γενικότερα την περιοχή του δήμου, φτάνοντας στην Ελλάδα. Μέχρι που θα φτάσει αεροπορικώς και πως στη συνέχεια θα βρεθεί στα μέρη που επισκέφθηκε ο συμπατριώτης τους παγκόσμια γνωστός αστέρας του Hollywood. Μάλιστα υπάρχουν τηλεφωνήματα και e-mail και από ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και από οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα, σχεδόν από τις αρχές Οκτωβρίου.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο Manu Bennet όλες τις μέρες που βρέθηκε στο Σουφλί για τα γυρίσματα της ταινίας “Πέντε 5”, καθημερινά “ανέβαζε” στην προσωπική του σελίδα στο instragram όπου διαθέτει πάνω από 400.000 “ακόλουθους” σε όλο τον κόσμο, φωτογραφίες και video από το Σουφλί και όλη την περιοχή. Από τα πράγματα που ψώνισε, κυρίως μεταξωτά, τα φαγητά, τους ανθρώπους, τα σπίτια και τα άλλα κτίρια, όπως το συγκρότημα Τζίβρε ή το μουσείο Μπρίκα, τις συναντήσεις με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο και τις τιμητικές διακρίσεις που του έδωσε. Επίσης, την επίσκεψη του στον τάφο του Στέφανου Μιλτσακάκη, του συμπρωταγωνιστή του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, όπου ο Manu Bennet δεν έκρυψε την συγκίνηση του.

Οι Νεοζηλανδοί έρχονται πολύ στην Κρήτη

ενώ φτάνουν ως την Καλλίπολη της Τουρκίας

Να επισημάνουμε, ότι έρχονται κάθε χρόνο πολλοί Νεοζηλανδοί στην Ελλάδα για διακοπές, κυρίως στην Κρήτη, όπου οι πρόγονοι τους πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων κατά των Γερμανών στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης, κάτι που ελάχιστοι θα γνωρίζουν, φτάνουν χιλιάδες εξ αυτών πολύ κοντά στο νομό Έβρου κάθε χρόνο και συγκεκριμένα στην Καλλίπολη της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται στην χερσόνησο του Αίνου. Από εκεί λοιπόν, μέσω των Κήπων, μπορούν να φτάσουν πολύ εύκολα στο Σουφλί. Γιατί πηγαίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή της Τουρκίας; Εκεί σκοτώθηκαν το 1915 χιλιάδες Νεοζηλανδοί, όπως και Αυστραλοί από τους Τούρκους, στην διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φοβερό ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νεοζηλανδός Χολιγουντιανός σταρ Manu Bennet χορεύει “Χάκα” ευχαριστώντας τον δήμαρχο Σουφλίου Π.Καλακίκο

Κάθε χρόνο λοιπόν υπάρχει η “Ημέρα Anzac”, που είναι η εθνική μέρα μνήμης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, στην οποία γενικότερα τιμούν τη μνήμη όλων των Αυστραλών και Νεοζηλανδών «που υπηρέτησαν την πατρίδα τους και πέθαναν σε όλους τους πολέμους, διαμάχες και ειρηνευτικές επιχειρήσεις» και «τη συμβολή και τα πάθη όλων εκείνων που υπηρέτησαν». Κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου, η Ημέρα Anzac ξεκίνησε αρχικά με σκοπό να τιμήσει τα μέλη των Αυστραλιανών και ΝεοΖηλανδών Σωμάτων Στρατού (ANZAK) που πολέμησαν στην Καλλίπολη ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.  Έτσι πολλοί Νεοζηλανδοί πηγαίνουν στην Καλλίπολη, όπου υπάρχει μνημείο αφιερωμένο και στους χιλιάδες συμπατριώτες τους οι οποίοι σκοτώθηκαν εκεί.

Η παρουσία λοιπόν στο Σουφλί του καταγόμενου από την συγκεκριμένη χώρα Χολιγουντιανού ηθοποιού Manu Bennet και η τεράστια προβολή και διαφήμιση που έκανε από τα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου τον παρακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες και συμπατριώτες του και θαυμαστές των ρόλων του σε όλο τον κόσμο, φαίνεται ότι αρχίζει να αποβαίνει προς όφελος του δήμου Σουφλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλί: Στον τάφο του Έλληνα «γίγαντα» Στέφανου Μιλτσακάκη, στον Προβατώνα, ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Manu Benett (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)