Ρούφος: “Ψεύτης ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ για τα κενά κρεβάτια στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης”

Ρούφος: “Ψεύτης ο Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ για τα κενά κρεβάτια στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης”

Διέψευσε τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος, με τις οποίες υποστήριξε ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή μόνο 3 κενά κρεβάτια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, ο κ.Ρούφος ανέφερε ότι από τα 15 κρεβάτια που διαθέτει το νοσοκομείο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μόνο τα 6 είναι αυτή την στιγμή κατειλημμένα, ενώ το μέγιστο που είχαν αναπτυχθεί ήταν 21 κρεβάτια.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, η περιοχή μας τελευταία έχει ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο, ειδικά η Ξάνθη, τα περιστατικά της οποίας καλύπτουν τις περισσότερες κλίνες του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή την στιγμή όπως εξήγησε, στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται στις απλές κλίνες  54 περιστατικά, στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 3 περιστατικά και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 περιστατικά.

«Δεν είναι μικρός ο αριθμός σίγουρα” τονίζει ο κ. Ρούφος, “μόνο που τώρα το κακό εντοπίζεται και σε μικρότερες ηλικίες ενώ πεποίθηση  μου είναι ότι υπάρχει ελπίδα να χτισθεί το τοίχος ανοσίας αφού είναι τεράστιο το κύμα αυτών που εμβολιάζονται με την Γ’ δόση”.

Σχετικά με το ποσοστό επιστροφής  του υπό αναστολή υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου, ο Βαγγέλης Ρούφος τόνισε ότι είναι πολύ μικρό αγγίζει μετά  βίας το 8%.

Πηγή: erthnews.gr