ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: ΠΑΣΟΚοι γράφτηκαν στη Ν.Δ Έβρου για να ψηφίσουν… Τζίμα – Έμεινε κανείς στο ΚΙΝ.ΑΛ;

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: ΠΑΣΟΚοι γράφτηκαν στη Ν.Δ Έβρου για να ψηφίσουν… Τζίμα – Έμεινε κανείς στο ΚΙΝ.ΑΛ;

Μπορεί οι εκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές, με βάση τον προγραμματισμό να απέχουν δύο χρόνια ακόμα, το 2023, αλλά υπάρχουν οι εσωκομματικές εκλογές που έρχονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και δημιουργούν ήδη μια… κινητικότητα.

Φυσικά ο νομός Έβρου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει  εξαίρεση, Βλέπετε, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου έχουμε τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάδειξη του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, ΔΕΕΠ όπως ονομάστηκε η ΝΟΔΕ, αλλά και των μελών της.

Επίσης θα αναδειχθούν οι Τοπικές Επιτροπές στις έδρες των δήμων, όπου βέβαια κατάφεραν να συγκεντρωθούν οι υποψήφιοι που απαιτούνται σε αριθμό. Θα ακολουθήσουν οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ), εκεί όμως για την ανάδειξη Προέδρου.

Μετά την ασθένεια της Φώφης Γεννηματά και την απόσυρση της υποψηφιότητας της, βλέπετε ότι ακολούθησε… χαμός, μια και νέες υποψηφιότητες προστέθηκαν στην “μάχη” της διαδοχής. Μέχρι και ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο άνθρωπος που το 2010 μας έβαλε στα Μνημόνια, θέλει να ξαναεπιστρέψει ως επικεφαλής.

Το θέμα όμως είναι, ειδικά στο νομό Έβρου, αν μείνουν τελικά μέλη για να ψηφίσουν για Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ ή ΠΑΣΟΚ αν θέλετε, αφού ουσιαστικά για το ΠΑΣΟΚ μιλάμε. Και δεν το λέω αυτό τυχαία. Γιατί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που είχε δικαίωμα κάποιος να εγγραφεί μέλος στη Ν.Δ. για να ψηφίσει στις εσωκομματικές της εκλογές, μαθαίνω πως έγιναν… πράγματα και θάματα.

Ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα

συντάχθηκε γύρω απ’ την υποψηφιότητα του

Πολλοί ΠΑΣΟΚοι, ανάμεσα τους και γνωστοί για την παρουσία και συμμετοχή τους στο πάλαι ποτέ δυνατό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα, έδωσαν τα 12 ευρώ της ετήσιας συνδρομής και έγιναν μέλη της Ν.Δ, ώστε την ερχόμενη Κυριακή να ψηφίσουν για Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Έβρου και μέλη της.

Όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Γιάννη Τζίμα, που μαζί με τον σημερινό Πρόεδρο Άκη Παρασκευόπουλο διεκδικούν την θέση. Ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της ΔΕΕΠ Έβρου δηλαδή. Θυμίζω απλά την μέχρι τώρα ιδιότητα του., γιατί ακούω και διαβάζω πως κάνει κριτική και υπόσχεται μια νέα πραγματικότητα, λες και δεν αποτελεί μέρος και μάλιστα βασικό της παλιάς.

Όπως έγραψε άλλωστε το Evros-news.gr, γύρω από την υποψηφιότητα Τζίμα έχει συνταχθεί ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ανθρώπων, κάποιοι εκ των οποίων δεν ανήκαν και ούτε φυσικά ανήκουν τώρα στη Ν.Δ, προκειμένου να την στηρίξουν.

Κορυφαίος υποστηρικτής του ο “αντάρτης” Τοψίδης

Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ-οέ-οέ) Τοψίδης (μου έλειψε αυτό το σύνθημα όπως και σε εσάς πιστεύω), ο οποίος κατέβηκε στις εκλογές του 2019 ως “ΑΝΤΑΡΤΗΣ” κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου, που ήταν και προσωπική επιλογή του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Όπως η στενή συνεργάτης του Τοψίδη και δικηγόρος στο Επιμελητήριο (με τον γνωστό “φωτογραφικό” διαγωνισμό πρόσληψης) Μαρία Βρεττοπούλου, η οποία να θυμίσουμε ότι επίσης ήταν υποψήφια το 2014 με τον Άρη Γιαννακίδη στις περιφερειακές εκλογές, κόντρα στον επίσημη υποψήφιο της Ν.Δ, τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη. 

Βαβίας, Κιτσικίδης, Βουλγαρίδης και άλλοι

Το φοβερό όμως είναι ότι γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Έβρου, όπως ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Βαβίας, έχουν ταχθεί για να μην πούμε ότι κάνουν… αγώνα κυριολεκτικά ώστε να εκλεγεί ο Γιάννης Τζίμας. Δεν εννοώ μόνο τις γνωστές… ευχές που δημοσιεύσαμε για καλή επιτυχία που του απηύθυνε δημόσια ο Βαβίας.

Μιλάμε για τηλεφωνήματα σε γνωστούς και φίλους, ώστε να τον ψηφίσουν. Επίσης, στην Ορεστιάδα συζητείται έντονα ότι ο επίσης γνωστός ΠΑΣΟΚος Πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ του δήμου Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου, που το Evros-news.gr ανέδειξε τον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ τρόπο με τον οποίο ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ τον γιο του δυο φορές, το 2018 και το 2021 εκεί όπου είναι αρμόδιος, επίσης στηρίζει την υποψηφιότητα Τζίμα.

Επίσης, ο φίλος του Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, ο “κολλητός” του Λάκης Κιτσικίδης, γνωστό στέλεχος δεκαετίες του ΠΑΣΟΚ, έχει όπως μαθαίνω συνταχθεί με την υποψηφιότητα Τζίμα και είναι ένθερμος υποστηρικτής της. Καμιά σχέση δεν έχει με τη Ν.Δ και αυτός, αλλά αφού τον θέλει  ο φίλος του Τοψίδης, δεν θα μπορούσε να μην βοηθήσει όσο μπορεί.

Μαζί με αυτούς προσθέστε και τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Βουλγαρίδη από τις Φέρες, ο οποίος επίσης ανήκει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και… αβαντάρει τον ίδιο υποψήφιο Πρόεδρο για την ΔΕΕΠ της Ν.Δ στο νομό Έβρου. Τον Γιάννη Τζίμα. Όχι, τόσο αυτός όσο και οι Βαβίας, Κιτσικίδης, δεν γράφτηκαν στο κυβερνών κόμμα, αλλά όπου μπορούν… λένε έναν καλό λόγο.

ΠΑΣΟΚοι έγιναν Νεοδημοκράτες

μόνο για να ψηφίσουν τον Τζίμα

Τι μαθαίνω επίσης; Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου που έληγε η χρονική διορία για ανανέωση κάρτας μέλους και εγγραφή νέων μελών στη Ν.Δ, πολλοί ΠΑΣΟΚοι γράφτηκαν στο κόμμα, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν την υποψηφιότητα του Γιάννη Τζίμα. Και όπως λένε όσοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του, πιστεύουν ότι έστω και έτσι, θα μπορέσει να κερδίσει την θέση του Προέδρου.

Γι’ αυτό και ο λογιστής στο επάγγελμα, παράγοντας χρόνια στο βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, είναι αισιόδοξος ότι θα κερδίσει. Οι άνθρωποι που τον στηρίζουν λένε πως… έγραψαν πολλούς ειδικά το τελευταίο διάστημα και μετράνε ήδη τα… κουκιά. Μέχρι και στην οδό Άβαντος της Αλεξανδρούπολης έφτασαν κάποιοι για να γράψουν μέλη μουσουλμάνους συμπολίτες μας, ώστε να ψηφίσουν.

Όχι πως ο έτερος υποψήφιος Άκης Παρασκευόπουλος, συνεργάτης του οποίου ήταν ως Γενικός Γραμματέας μέχρι πρόσφατα στην ΔΕΕΠ Έβρου ο κ.Τζίμας, κάθισε με… σταυρωμένα χέρια. Κι αυτός κινήθηκε ώστε να εγγραφούν μέλη στη Ν.Δ, αλλά αυτός και οι άνθρωποι που τον στηρίζουν, τουλάχιστον έγραψαν άτομα από τη Ν.Δ και δεν το… τερμάτισαν βάζοντας ΠΑΣΟΚους να εγγραφούν μόνο και μόνο για τις εκλογές της Κυριακής.

Και κάτι τελευταίο. Όπως έγραψε ξανά το Evros-news.gr, με την ηλεκτρονική οργάνωση που υπάρχει στη Ν.Δ, είναι δεδομένο ότι θα ψηφίσουν μόνο όσοι έχουν το δικαίωμα και είναι εγγεγραμμένοι και όχι τα… δέντρα και οι πεθαμένοι. Μια και μου ήρθε η λέξη πεθαμένοι, με αφορμή κάποιες ιστορίες που κυκλοφορούν και ακούγονται για κάτι… συντάξεις πεθαμένων και τι ακριβώς έγινε, θα πάρουμε θέση αύριο.

Γιατί δεν μπορούν κάποιοι να… αδικούν τον Γιάννη Τζίμα και να διαδίδουν διάφορα. Εμείς θα πούμε τα πράγματα έτσι όπως είναι, γιατί ο κόσμος που θα ψηφίσει για Πρόεδρο έστω και της Νομαρχικής της Ν.Δ, πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει σε παρόμοια ζητήματα.

Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση.

Ψηφίστε Χάρη Θεοχαρίδη

Για το ποιος είναι καλύτερο να εκλεγεί Πρόεδρος στη Νομαρχιακή της Ν.Δ Έβρου, δεν θα πάρουμε θέση. Άλλωστε εμείς δεν ψηφίζουμε στις εσωκομματικές εκλογές, γιατί δεν είμαστε και ούτε εγγραφήκαμε μέλη. Όσοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή, ας αποφασίσουν.

Θα πάρουμε όμως ξεκάθαρη θέση, υπέρ μιας υποψηφιότητας για μέλος στην ΔΕΕΠ Έβρου, τον οποίο αξίζει να στηρίξουν όσοι συμμετέχουν στην διαδικασία. Μιλάω για τον Χάρη Θεοχαρίδη, τον εξαιρετικά δραστήριο πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Πυθίου Διδυμοτείχου, γνωστό επί δεκαετίες αγωνιστή της Νέας Δημοκρατίας.

Το μαχητικό στέλεχος, ακόμα και αν το “πλήρωσε” αυτό κάποιες φορές, που είναι μεταξύ όσων διεκδικούν την εκλογή τους για μέλη στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος. Όσοι λοιπόν θα πάτε να ψηφίσετε δια ζώσης την Κυριακή ή θα πάρετε μέρος ηλεκτρονικά στην ψηφοφορία, βάλτε ένα σταυρό στον Χάρη Θεοχαρίδη.

Γιατί είναι ένας αγνός αγωνιστής της παράταξης και η φωνή του χρειάζεται στο κεντρικό όργανο της Ν.Δ στο νομό Έβρου. Θα μεταφέρει τον παλμό, τις απόψεις και όσα θέλουν να πουν οι απλοί Νεοδημοκράτες, για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*