ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Το Διδυμότειχο διεκδικεί Κέντρο Εκπαίδευσης της Frontex, όπως πρότεινε το Evros-news.gr – Θετικός ο Θεοδωρικάκος

Θετικά μηνύματα υπάρχουν για μια εξέλιξη που μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντική για το Διδυμότειχο και την είχε προτείνει πριν από δυο περίπου μήνες με Ανοιχτή Επιστολή του το Evros-news.gr στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Μιλάμε για το ενδεχόμενο δημιουργίας Ευρωπαϊκού  Κέντρου Εκπαίδευσης  της Frontex στο Διδυμότειχο και συγκεκριμένα στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, την οπολια είδε με θετική διάθεση ο νέος υπουργός Προστασίας  του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το θέμα τέθηκε εκ νέου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, η υπόθεση επρόκειτο να συζητηθεί την περασμένη Δευτέρα   με τρεις τουλάχιστον Ευρωπαίους ομολόγους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ,  ώστε να δει τις διαθέσεις τους ως προς την στήριξη του αιτήματος.

Οι επαφές είχαν ξεκινήσει με τον πρώην Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά όπως είχε αναφερθεί ένα τέτοιο κτίριο θα είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις ώστε να αποτελεί Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι η Frontex αναζητά νέα κέντρα,  αλλά και η αποχώρηση  της Μ. Βρετανίας από τον χάρτη της Ε.Ε αναζωπύρωσαν τον  στόχο, αφού εκεί υπήρχε ανάλογη σχολή, που τώρα κάνει επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης χώρου για να στηθεί  μια νέα  από την αρχή.

Η σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ενισχύει περισσότερο την προσπάθεια αυτή βάζοντας την στο κάδρο των σοβαρών  υποψηφιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προς υπουργό Μ.Χρυσοχοίδη: Φέρτε τους νεοπροσληφθέντες της Frontex, να εκπαιδευτούν στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Η θέση της περιοχής που θα εγκατασταθεί μια τέτοια σχολή είναι ιδανική αφού βρίσκεται πάνω στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να  υπάρχει άμεση επαφή με την πραγματικότητα του αντικειμένου των εκπαιδευομένων της.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είδε με θέρμη την πρόταση, είπε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου την οποία και προωθεί, ενώ σχετικά με τις απαιτήσεις περί ακριβών υποδομών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά πάσα πιθανότητα η χρηματοδότηση θα είναι από την ΕΕ.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση σίγουρα θα συμβάλλει και η ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου που παραμένει χρόνια ημιτελές στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων και για το οποίο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στην πρόσφατη σύσκεψη με τον κ.Θεοδωρικάκο, τόνισε ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ώστε να ολοκληρωθεί.

Πηγή: ertnews.gr