Κορονοϊός: Παραμένουν ψηλά τα κρούσματα στον Έβρο – Αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα της Αλεξανδρούπολης

Κορονοϊός: Παραμένουν ψηλά τα κρούσματα στον Έβρο – Αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα της Αλεξανδρούπολης

Παραμένουν ψηλά σε αριθμό τα κρούσματα κορονοϊού στο  νομό Έβρου, αφού βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με 80 συνολικά νέες μολύνσεις όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Από τα 3.279 νέα κρούσματα που «γέννησε» ο κορονοϊός τις προηγούμενες 24 ώρες στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ο νομός Έβρου είναι δεύτερος με 80 κρούσματα, στην πρώτη θέση είναι η Δράμα με 87, τρίτη ανέβηκε η Ροδόπη με 78, στην τέταρτη θέση η Ξάνθη με 55 και τελευταία η Καβάλα με 35 κρούσματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Αύξηση 50% στο ιικό φορτίο λυμάτων Αλεξανδρούπολης

Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός της αύξησης κατά 50% την εβδομάδα 11 έως 17 Οκτωβρίου 2021, στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Αλεξανδρούπολης. Γενικά παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 4 έως 10 Οκτωβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δώδεκα (8/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 11-17/10/21, στην Αλεξανδρούπολη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο τωναστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+50%) σε σχέση με την εβδομάδα 04-10/10/21.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*