Ορεστιάδα: Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του δημάρχου Β.Μαυρίδη – Κατηγορείται για μη πληρωμή υπαλλήλου της ΔΕΥΑΟ

Ορεστιάδα: Αναβλήθηκε η ποινική δίκη του δημάρχου Β.Μαυρίδη – Κατηγορείται για μη πληρωμή υπαλλήλου της ΔΕΥΑΟ

Όλα τα άσχημα μαζεμένα ήρθαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που την περασμένη Παρασκευή αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας κατά την παρουσία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη.

Ευτυχώς όμως το ξεπέρασε και μάλιστα την επομένη ημέρα, το Σάββατο, εκφώνησε έναν… πύρινο λόγο εναντίον της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας την για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και… αποθεώνοντας το “Φιλόδημος” της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας αντιμετώπισε την ολομέτωπη επίθεση των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για την αλαζονική, καθεστωτική και με σοβαρά ερωτήματα πολιτικής ηθικής, πρόσληψη του γιου του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Παπαϊωάννου, στο ΚΚΠΑΑΔΟ όπου είναι μάλιστα ο ίδιος δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Καταιγισμός “πυρών” απ’ την αντιπολίτευση κατά Παπαϊωάννου που προσέλαβε τον γιο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν όμως από όλα αυτά και συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου, ο Βασίλης Μαυρίδης ήταν κατηγορούμενος για ποινική υπόθεση, η εκδίκαση της οποίας όμως αναβλήθηκε για μήνες αργότερα. Αφορούσε μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του ως Προέδρου της ΔΕΥΑΟ, η Επιθεώρηση Εργασίας της Αλεξανδρούπολης, επειδή παραμένει απλήρωτος επί πολλούς μήνες ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΟ Δημήτρης Γραμμενούδης. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση, όπου ο κ.Μαυρίδης και η δημοτική του αρχή “κυνηγούν” επί χρόνια τον συγκεκριμένο υπάλληλο, με στόχο να τον απολύσουν, γιατί θεωρούν ότι δεν προσλήφθηκε νόμιμα. Όμως οι μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις τους υποχρεώνουν όχι μόνο να εργάζεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος κανονικά, αλλά πρέπει να του καταβάλλουν και τις ανάλογες αποδοχές. Όμως η ΔΕΥΑΟ καθυστερεί επί μήνες να τον πληρώσει και αυτό γίνεται αφού προσφεύγει στην Δικαιοσύνη για να πάρει τα δεδουλευμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ορεστιάδα: Αδιαφορεί για τον απλήρωτο 1 χρόνο συνάδερφο τους, ο… υπερευαίσθητος Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου!!!

Έτσι η Επιθεώρηση Εργασίας, επειδή διαπίστωσε ότι ο κ.Γραμμενούδης παραμένει απλήρωτος από πέρυσι τον Σεπτέμβριο του 2020, υπέβαλλε μήνυση κατά του κ.Μαυρίδη που είναι ως γνωστόν και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ και ήταν κατηγορούμενος στις 8 Οκτωβρίου, αλλά μέσω των συνηγόρων του ζήτησε και πήρε αναβολή στην εκδίκαση. Κι αυτό προκειμένου το ΣτΕ, όπου προσέφυγε ο δήμος Ορεστιάδας θέλοντας να απολύσει τον συγκεκριμένο υπάλληλο, να εκδώσει την ετυμηγορία του.