Έβρος: Πρόστιμο από 5.000 ευρώ σε 3 Έλληνες, γιατί επέστρεψαν απ’ την Τουρκία χωρίς τεστ κορονοϊού

Έβρος: Πρόστιμο από 5.000 ευρώ σε 3 Έλληνες, γιατί επέστρεψαν απ’ την Τουρκία χωρίς τεστ κορονοϊού

Όχι απλά… ξινό, αλλά πανάκριβο βγήκε το ταξί στην Τουρκία για τρεις Έλληνες, αφού χθες επιστρέφοντας μέσω του Τελωνείου των Κήπων δεν είχαν το απαραίτητο PCR (μοριακό τεστ) που προβλέπεται, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τα αποτελέσματα των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είχαμε: 

  • από 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε 3 άτομα, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,
  • 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και μία παράβαση στον πελάτη,
  • 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,
  • μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Αυτά τα 3 άτομα λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ήτα Έλληνες που επέστρεφαν από την Τουρκία, δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί προφανώς δεν έκαναν το εμβόλιο, αλλά ούτε πιστοποιητικό νόσησης. Σε μια τέτοια περίπτωση απαιτείται πιστοποιητικό ελέγχου PCR, δηλαδή μοριακού τεστ, το οποίο επίσης δεν διέθεταν. Έτσι τους επιβλήθηκε από 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο στον καθένα.

Επίσης, το κατάσταση στο οποίο διαπιστώθηκε παράβαση για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, όσον αφορά τις υπόλοιπες παραβάσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ, είναι στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη.