Εκλογές για την Συντεχνία Κουρέων-Κομμωτών Έβρου – Κάλεσμα του Προέδρου για καθολική συμμετοχή

Εκλογές για την Συντεχνία Κουρέων-Κομμωτών Έβρου – Κάλεσμα του Προέδρου για καθολική συμμετοχή

Διεξαγωγή Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης η 25η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 στο Επιμελητήριο Έβρου στον 4ο όροφο για την εκλογή νέας διοίκησης, ανακοίνωσε η Συντεχνία Κουρέων-Κομμωτών Αλεξανδρούπολης και Έβρου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει συγκεκριμένα:

“Είμαστε μια πρωτοβάθμια επαγγελματική οργάνωση που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1945. Σκοπός της, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών, τεχνικών-καλλιτεχνικών, ηθικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, της συναδελφικής αλληλεγγύης καθώς και της πνευματικής προβολής και εξύψωσης του κλάδου, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της μελετά τα προβλήματα του κλάδου και με διάφορες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις διεκδικεί την επίλυσή τους και την περιφρούρηση των συμφερόντων των μελών της. Ενημερώνει τα μέλη της για όλες τις εξελίξεις πάνω στα θέματα που ενδιαφέρουν τον κλάδο. Υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων όπως :

-Προγράμματα ΛΑΕΚ-επιδοτούμενα σεμινάρια εργαζομένων

-Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τους επαγγελματίες

-Προγράμματα ΕΣΠΑ.

Εκπροσωπεί τη Συντεχνία στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις :

-Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου

-Ομοσπονδία Κομμωτών Ελλάδας.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ – ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σε μια εποχή που δοκιμάζονται όλα λόγω πανδημίας (η χώρα μας, η κοινωνία μας, η πολιτική ζωή του τόπου, οι οικογένειές μας, η συναδελφικότητα), είναι λογικό να επηρεάζεται και ο συνδικαλισμός, τόσο του δημοσίου τομέα, όσο και του ιδιωτικού. Γιατί εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες κάνουμε συνδικαλισμό με κόστος ατομικό. Εγκαταλείπουμε τη δουλειά μας, τα μαγαζιά μας, τη προσωπική μας ζωή. Είμαστε μπροστάρηδες, συμμετέχουμε σε όλα τα όργανα για να αναδείξουμε το επάγγελμά μας και να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας και παράλληλα κρινόμαστε αυστηρά κυρίως από συναδέλφους που δε συμμετέχουν.

Όμως, δυστυχώς, τα δέντρα που βγάζουνε καρπούς τα πετροβολούν…

Για όλους αυτούς που κάθονται στον καναπέ και κάνουνε κριτική, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να βγούνε μπροστά και να αναλάβουν τις ευθύνες του Σωματείου. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερη δύναμη έχουμε.

Τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια και οι Πρόεδροι κράτησαν τη Συντεχνία, αναλάβαμε κι εμείς και κάναμε ότι μπορούσαμε. Στο συνδικαλισμό έχεις επιτυχίες έχεις και δυσκολίες. Συνάδελφοι, δεν νομοθετούμε, δεν είμαστε εκτελεστικά όργανα. Διεκδικούμε από την πολιτεία για να πετύχουμε ότι καλύτερο για τον κλάδο μας. Μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν δεν κάνουν λάθη.

Σε ότι με αφορά στα 13 χρόνια που ήμουν Γεν. Γραμματέας και μετά στα 20 χρόνια ως Πρόεδρος ο ίδιος, συνεργάστηκα με όλους για το καλύτερο.

Ελάτε λοιπόν όσοι θέλετε να συνεχίσετε το έργο της Συντεχνίας να ενώσουμε τα χέρια μας και τη φωνή μας και να δείξουμε τη δύναμή μας.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Συντεχνίας που έγινε την Τετάρτη 30 Αυγούστου, με αντικείμενο την διεξαγωγή εκλογών, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ορίστηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης η 25η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 στο Επιμελητήριο Έβρου στον 4ο όροφο.

Μετά τη Γενική Συνέλευση θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή :

1) Εφορευτικής Επιτροπής

2) Διοικητικού Συμβουλίου

3) Ελεγκτικής Επιτροπής

4) Αντιπροσώπων στην Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ε.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όλα τα μέλη να παραστούν την ημέρα των εκλογών, έχοντας το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή οργάνων αλλά και Ελεγκτικής Επιτροπής, και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα :25510-32606 και 25510-38018.

Υπενθυμίζουμε ότι για να ψηφίσουν τα μέλη υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα

Επίσης, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 που προβλέπουν οι υγειονομικές αρχές.

Θα σας περιμένουμε όλους, διότι η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη.

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 Ο Πρόεδρος
 Χατζάκης Τριαντάφυλλος