Έβρος: Η Ν.Δ. εκλέγει αύριο νέο Πρόεδρο, Μέλη Νομαρχιακής (ΔΕΕΠ), συνέδρους – Υποψήφιοι και εκλογικά κέντρα

Έβρος: Η Ν.Δ. εκλέγει αύριο νέο Πρόεδρο, Μέλη Νομαρχιακής (ΔΕΕΠ), συνέδρους – Υποψήφιοι και εκλογικά κέντρα

Εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται αύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου στη Νέα Δημοκρατία και όπως σε όλη την χώρα έτσι και στο νομό Έβρου, τα μέλη της θα εκλέξουν το νέο Πρόεδρο και τα Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΔΕΕΠ), τους Συνέδρους και τις Τοπικές Επιτροπές.

Με ανακοίνωση της η  Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Έβρου του κυβερνώντος κόμματος, γνωστοποίησε τα 5 εκλογικά κέντρα στα οποία μπορούν να ασκήσουν με φυσική παρουσία το εκλογικό τους δικαίωμα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της, ενώ ως γνωστόν υπάρχει και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Τα εκλογικά κέντρα της Ν.Δ για τις αυριανές εσωκομματικές εκλογές είναι:

Οι υποψήφιοι
Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, για την θέση του Προέδρου είναι δύο και για Μέλη της ΔΕΕΠ Έβρου αλλά και Σύνεδροι στο επόμενο Συνέδριο της Ν.Δ είναι οι:
Υποψήφιοι Πρόεδροι
(ένας σταυρός προτίμησης)
Πολυζώης (Άκης) Παρασκευόπουλος

Γιάννης Τζίμας

Υποψήφιοι για Μέλη ΔΕΕΠ Έβρου:

(Μέχρι και 3 σταυρούς προτίμησης)

 1. Βραχιόλογλου Ιωάννης
 2. Βρετοπούλου Μαρία
 3. Γιαλαμά Κυριακή
 4. Γιαμούρα Μαρία
 5. Γεωργιάδης Γεώργιος
 6. Ζιώγας Χρήστος
 7. Θεοχαρίδης Θεοχάρης
 8. Καδόγλου Κωνσταντίνα
 9. Κανάρης Ιωάννης
 10. Κακαλής Χρήστος
 11. Κεφαλογιάννης Κωνσταντίνος
 12. Κοζάρης Νικόλαος
 13. Κοσμίδης Ιορδάνης
 14. Λουπασάκη Χρυσή
 15. Μιχαηλίδης Παύλος
 16. Ουζουνίδης Κωνσταντίνος
 17. Τσιακίρης Απόστολος
 18. Χλωροπούλου Πελαγία

Υποψήφιοι Σύνεδροι

Παρασκευόπουλος και Τζίμας οι υποψήφιοι Πρόεδροι

Για την θέση του Προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Έβρου, υποψήφιοι είναι δύο. Ο νυν Πρόεδρος Άκης Παρασκευόπουλος που διεκδικεί την επανεκλογή του και ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τζίμας. 

Ο κ.Παρασκευόπουλος έστειλε μάλιστα στα τοπικά ΜΜΕ έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων της ΔΕΕΠ Έβρου με τον ίδιο επικεφαλής, όπου αναφέρει:

“Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας διοικούσας επιτροπής εκλογικής περιφέρειας της ΝΔ Έβρου (πρώην ΝΟΔΕ) στις 24 Οκτωβρίου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε σε τίτλους τα βασικότερα σημεία με τα οποία, από το 2017 που αναλάβαμε την διοίκηση μέχρι και σήμερα ασχοληθήκαμε, αναδείξαμε και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, παρακολουθώντας όλα τα δεδομένα, με τον Έβρο παράλληλα, να έχει μπει πια στον παγκόσμιο χάρτη των ενεργειακών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών εξελίξεων.

Επιγραμματικά:

* Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της τοπικής κομματικής οργάνωσης και σήμερα δεν έχει καμία οφειλή προς τρίτους.

*Κάναμε στροφή προς την κοινωνία με στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των πολιτών, δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα τους, με την οικογένεια στο επίκεντρο και τους νέους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Δημογραφικό, ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, κακοποίηση και βία, περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, συγκέντρωση πρώτων ειδών σε πληγείσες περιοχές, θέματα υγείας, οικονομίας και ζητήματα που αφορούσαν στην πανδημία.

*Πήραμε μέρος ως συνομιλητές και συμμετείχαμε ως συνδιαμορφωτές σε συζητήσεις και δράσεις μέσα από συνέδρια, εκδηλώσεις και επιτροπές διαβούλευσης.

*Προκαλέσαμε συσκέψεις και διασκέψεις για ζητήματα σε κάθε πεδίο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, προσκαλέσαμε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη φέρνοντας τους σε επαφή με πολίτες, παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς της περιοχής, ώστε να δουν και να ακούσουν από κοντά τα προβλήματα και κυρίως να προτείνουν λύσεις.

*Εκπονήσαμε μια άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση για την διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, με συγκεκριμένες κατευθυντήριες προτάσεις για τον Έβρο μέσα από ενδελεχή καταγραφή των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο και αποτελούν πάγια αιτήματα των κατοίκων του νομού.

*Ανοίξαμε την πόρτα του κόμματος σε νέα πρόσωπα, σε ανθρώπους που ήθελαν να ασχοληθούν ενεργά με την ΝΔ, αξιοποιώντας στο έπακρο το μητρώο στελεχών και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα  με γνώση και εμπειρία την ενδυνάμωση της κομματικής οργάνωσης.

ΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Έβρου και Υποψήφιος Πρόεδρος

Ο έτερος υποψήφιος Γιάννης Τζίμας, Γενικός Γραμματέας μέχρι τώρα στην ΔΕΕΠ Έβρου, χωρίς καμιά διαφωνία ή διαφοροποίηση στις αποφάσεις και θέσεις της όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποφάσισε να διεκδικήσει την Προεδρία. Με την στήριξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τάκη Τοψίδη, γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο (Βαβίας, Κιτσικίδης, Βουλγαρίδης, Γιάννης Παπαϊωάννου), αλλά και του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ, διορισμένου στη συνέχεια Προέδρου του ΟΛΑ και Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σταύρου Σταυράκογλου, διεκδικεί την εκλογή του. Έχει επίσης και την επικοινωνιακή στήριξη, όσον αφορά τα τοπικά ΜΜΕ, γνωστού… τυφλοπόντικα που κινείται χρόνια τώρα στην ανωνυμία και τους υπονόμους του διαδικτύου, λόγω και της συγγενικής τους σχέσης (αλλά αυτά θα τα πούμε με διευθύνσεις και ονόματα μετά τις εσωκομματικές εκλογές)
Κι αν αρκετά μέλη της Ν.Δ στον Έβρο εκφράζουν την απορία πως το κυβερνών κόμμα επέτρεψε την υποψηφιότητα του για Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, αφού παλαιότερα ο Γιάννης Τζίμας καταδικάστηκε πρωτόδικα για είσπραξη επί χρόνια της σύνταξης στενού συγγενικού του προσώπου το οποίο είχε πεθάνει, προφανώς δεν γνωρίζουν την τελική κατάληξη της υπόθεσης, η οποία και ισχύει πλέον. Γιατί ο κ.Τζίμας ΑΘΩΩΘΗΚΕ στο Εφετείο για όλα αυτά, αφού φυσικά στο μεταξύ επέστρεψε στο Δημόσιο όλα τα χρήματα της σύνταξης που εισπράττονταν επί χρόνια μετά τον θάνατο του συγγενικού του προσώπου. Έτσι “λευκός” και δικαιωμένος δικαστικά σε δεύτερο βαθμό, αποφάσισε να διεκδικήσει την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος. Άρα, προφανώς στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς της Αθήνας, δεν θεωρούν ότι υπάρχει πλέον το παραμικρό πρόβλημα ή κώλυμα. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου δεν έστειλε πάντως κάποια δήλωση του για την διεκδίκηση της θέσης, τουλάχιστον όχι στο Evros-news.gr, με την οποία να απευθυνθεί στα μέλη εν όψει των αυριανών εσωκομματικών εκλογών.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*