Επίσκεψη-ξενάγηση στο Αμερικανικό μεταγωγικό “USNS Yuma”, Προέδρου του ΟΛΑ και δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη-ξενάγηση στο Αμερικανικό μεταγωγικό “USNS Yuma”, Προέδρου του ΟΛΑ και δημάρχου Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη και ξενάγηση στους χώρους του Αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου “USNS Yuma EPF 8″ των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που κατέπλευσε από την Τετάρτη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, είχαμε για τον Πρόεδρο του ΟΛΑ και τον δήμαρχο της πόλης. 

Αρχικά ο Κώστας Χατζημιχαήλ που χειρίζεται όλα τα ζητήματα με τους Αμερικανούς, τον οποίο συνόδευε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, είχε συνάντηση με τον καπετάνιο του πλοίου David Gommo, αλλά και το Ναυτικό Ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα CDR Christopher Lepore.

Ως διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος, ενημερώθηκαν για τα φορτία με αμερικανικό στρατιωτικό υλικό που μεταφέρει το εντυπωσιακό πλοίο “USNS Yuma EPF 8″ και συζήτησαν λεπτομέρειες της επιχείρησης μεγαλύτερης μεταφοράς Αμερικανικού στρατιωτικού υλικού που θα ακολουθήσει το Νοέμβριο.

Ακολούθησε επίσκεψη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος συνοδευόταν-όπως πάντα-από τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Γιάννη Μπόγδη. Ενημερώθηκε και αυτός, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον δήμο, “στο επιβλητικό USNS Yuma του U.S. Navy που τις ημέρες αυτές βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από τον Captain David Gommo και τον Ναυτικό Ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα CDR Christopher Lepor.