Πανηγυρική επανεκλογή Παρασκευόπουλου ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής (ΔΕΕΠ) Ν.Δ Έβρου – Τα αποτελέσματα

Πανηγυρική επανεκλογή Παρασκευόπουλου ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής (ΔΕΕΠ) Ν.Δ Έβρου – Τα αποτελέσματα

-Ακόμα και στην Ορεστιάδα, όπου Μαυρίδης, Τοψίδης συνασπίστηκαν και στήριξαν Τζίμα, κέρδισε οριακά ο Άκης Παρασκευόπουλος

-Σάρωσε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της Αλεξανδρούπολης ο Παρασκευόπουλος, με 375 ψήφους έναντι 99 του Τζίμα

Πανηγυρική επανεκλογή του Άκη Παρασκευόπουλου στην Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας νομού Έβρου (ΔΕΕΠ) της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές του κυβερνώντος κόμματος, αφού επικράτησε του Γιάννη Τζίμα.

Στα 5 εκλογικά τμήματα που υπήρχαν για την δια ζώσης ψηφοφορία στους πέντε δήμους του Έβρου, αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που είχαν το δικαίωμα όσοι το δήλωσαν να ψηφίσουν, ο μέχρι τώρα Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Έβρου, ήταν μπροστά σε όλα. Το τελικό ποσοστό είναι υπέρ του Παρασκευόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και στην Ορεστιάδα, όπου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και ο καταγόμενος από την περιοχή Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης έκαναν μεγάλη κινητοποίηση, οριακά επικράτησε ο κ.Παρασκευόπουλος.

Όπως πρώτος ήταν τόσο στο Διδυμότειχο, όσο και στο Σουφλί, ενώ στην Σαμοθράκη είχαμε ισοπαλία 9-9 για τους δυο διεκδικητές της Προεδρίας. Όσο για την Αλεξανδρούπολη και εκεί επικράτησε ο Άλης Παρασκευόπουλος. Αν και ως γνωστόν υπέρ της υποψηφιότητας Τζίμα είχε “συμμαχήσει” ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα, από τον βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση που ο ίδιος και το επιτελείο του έδωσαν “μάχη” υπέρ Τζίμα, τους πρώην Προέδρους της ΝΟΔΕ Μπάμπη Παπαγόπουλο και Σταύρο Σταυράκογλου, τον  Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τάκη Τοψίδη με τους περιφερειακούς του συμβούλους Κώστα Εξακουστό, Σταύρο Βαβία και Νίκο Βουλγαρίδη, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι δυο τελευταίοι, όπως και ο Λάκης Κιτσικίδης Πρόεδρος της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλεξανδρούπολης, νικητής στα δυο εκλογικά τμήματα ήταν ο κ.Παρασκευόπουλος.

Στην Αλεξανδρούπολη, όπου μάλιστα εκλογικός αντιπρόσωπος του Γιάννη Τζίμα ήταν ο γνωστός “τυφλοπόντικας” των υπονόμων του διαδικτύου και του σάιτ Alexpolisonline Βασίλης Τουρλιάδης, στο ένα εκλογικό τμήμα ο Άκης Παρασκευόπουλος συγκέντρωσε 204 ψήφους και ο Γιάννης Τζίμας πήρε 167.

Στο δεύτερο εκλογικό τμήμα ο κ.Παρασκευόπουλος πήρε  241 ψήφους, ενώ ο κ.Τζίμας 194 

Όσον αφορά όσους ψήφισαν ηλεκτρονικά, ο Άκη Παρασκευόπουλος σάρωσε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της Αλεξανδρούπολης  με 375 ψήφους έναντι 99 του κ.Τζίμα. 

Έτσι συνολικά συγκέντρωσε ποσοστό πάνω από 60% έναντι κάτω του 40% του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα της ΔΕΕΠ Έβρου Γιάννη Τζίμα που όχι μόνο έχασε με αρκετά μεγάλη διαφορά, αλλά αν τελικά δεν συγκεντρώσει το 40% δεν εκλέγεται ούτε στην ΔΕΕΠ Έβρου.

Πρώτος και στην Ορεστιάδα με κόντρα

Μαυρίδη και Τοψίδη ο Παρασκευόπουλος

Στην Ορεστιάδα 74 ψήφους συγκέντρωσε ο Άκης Παρασκευόπουλος και 71 ο Γιάννης Τζίμας , άσχετα αν ακόμα και γνωστοί ΠΑΣΟΚοι όπως ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παπαϊωάννου, γράφτηκαν και τον ψήφισαν.

Στο Διδυμότειχο ο Άκης Παρασκευόπουλος ήταν πρώτος με 70 ψήφους, έναντι 39 του Γιάννη Τζίμα.

Στο Σουφλί επίσης ήταν πρώτος ο κ.Παρασκευόπουλος αφού συγκέντρωσε 63 ψήφους έναντι 42 του κ.Τζίμα.

Στην Σαμοθράκη όπως είπαμε είχαμε ισοπαλία 9-9 (μόλις 19 ψήφισαν με ένα άκυρο)