Με 63% επανεκλέχθηκε Πρόεδρος ΔΕΕΠ Έβρου της Ν.Δ. ο Άκης Παρασκευόπουλος – Ούτε μέλος ο Τζίμας

Με 63% επανεκλέχθηκε Πρόεδρος ΔΕΕΠ Έβρου της Ν.Δ. ο Άκης Παρασκευόπουλος – Ούτε μέλος ο Τζίμας

Με ποσοστό 63% επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Έβρου (ΔΕΕΠ) της Ν.Δ ο Άκης Παρασκευόπουλος στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του κυβερνώντος κόμματος, έναντι 37% του αντιπάλου του Γιάννη Τζίμα. 

Ο κ.Παρασκευόπουλος κέρδισε παντού. Στα τέσσερα από τα 5 εκλογικά τμήματα που υπήρχαν στις έδρες των δήμων για δια ζώσης ψηφοφορία των μελών και μόνο στην Σαμοθράκη υπήρξε… ισοπαλία (9-9), ενώ κυριάρχησε και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Είναι εντυπωσιακό, ότι ακόμα και στην Ορεστιάδα, όπου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της υποψηφιότητας Τζίμα και είναι επίσης η περιοχή απ’ όπου κατάγεται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάκης Τοψίδης που ήταν επίσης φανατικός υπέρμαχος του αποτυχόντα τελικά υποψήφιου Προέδρου, έστω και οριακά ο κ.Παρασκευόπουλος ήταν πρώτος με 74 έναντι 71 του κ.Τζίμα.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι με το 37% που συγκέντρωσε ως υποψήφιος Πρόεδρος ο Γιάννης Τζίμας, δεν “έπιασε” το 40% που προβλέπεται και έτσι δεν θα είναι ούτε μέλος στην επόμενη ΔΕΕΠ Έβρου της Ν.Δ!!!

Τα τελικά αποτελέσματα, χωρίς αυτά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της περιοχής Ορεστιάδας, είναι:

  1. Παρασκευόπουλος 1091
  2. Τζίμας                         644 

Τελικά η ετερόκλητη “συμμαχία” που τον στήριξε στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές και την  αποτελούσαν ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης με το “επιτελείο” του (έχει και τέτοιο), οι πρώην Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Μπάμπης Παπαγόπουλος και Σταύρος Σταυράκογλου, ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τάκης Τοψίδης, οι περιφερειακοί του σύμβουλοι Εξακουστός, Σταύρος Βαβίας και Νίκος Βουλγαρίδης, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι δυο τελευταίοι, όπως και ο Λάκης Κιτσικίδης, οδήγησαν τον Γιάννη Τζίμα στην… πανωλεθρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πανηγυρική επανεκλογή Παρασκευόπουλου ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής (ΔΕΕΠ) Ν.Δ Έβρου – Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα στα 5 εκλογικά τμήματα και την ηλεκτρονική ψηφοφορία έχουν ως εξής:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:

Στο 1ο εκλογικό τμήμα

Άκης Παρασκευόπουλος 204 ψήφοι

Γιάννης Τζίμας  167 ψήφιοι

Στο 2ο εκλογικό τμήμα:

Παρασκευόπουλος 241 ψήφοι

Γιάννης Τζίμας         194 ψήφοι 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ-Αλεξανδρούπολη

Άκης Παρασκευόπουλος 375 ψήφοι

Γιάννης Τζίμας 99 ψήφοι

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Άκης Παρασκευόπουλος 74 ψήφοι

Γιάννης Τζίμας                   71 ψήφοι

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Άκης Παρασκευόπουλος   70 ψήφοι

Γιάννης Τζίμας                      39 ψήφοι

ΣΟΥΦΛΙ

Άκης Παρασκευόπουλος   63 ψήφοι

Γιάννης Τζίμας                     42 ψήφοι

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Άκης Παρασκευόπουλος     9 ψήφοι

Γιάννης Τζίμας                        9 ψήφοι

Όσον αφορά τους υποψηφίους που εκλέγονται μέλη στην ΔΕΕΠ Έβρου αλλά και αυτούς που εκλέγονται Σύνεδροι για το επόμενο Συνέδριο της Ν.Δ, τα αποτελέσματα και οι ψήφοι που πήραν όλοι θα ανακοινωθούν σήμερα από την Εφορευτική Επιτροπή.

Σίγουρα δεν θα είναι μέλος όπως επισημάναμε ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιάννης Τζίμας επειδή απέτυχε να συγκεντρώσει το 40% των ψήφων, ενώ οι περισσότεροι που φαίνεται να εκλέγονται, αν όχι όλοι, ανήκουν στην πλευρά του Προέδρου Άκη Παρασκευόπουλου.