Συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, απ’ την Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου

Συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, απ’ την Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου

 

Την ευαισθησία της με την ανάληψη πρωτοβουλιών για άλλο ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας, της οποίας συχνά με ενέργειες τους τονίζουν ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, δείχει η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής:

“Ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών και είναι η 2η αιτία θανάτου των γυναικών από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, περισσότερες από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο στο μαστό, περίπου 140.000 χάνουν τη ζωή τους λόγω της ασθένειας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 6.000 γυναίκες ετησίως εμφανίζουν καρκίνο του μαστού και 1.500 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους.

Όσο νωρίτερα εντοπιστεί ο καρκίνος του μαστού τόσο υψηλότερο είναι και το ποσοστό επιβίωσης της γυναίκας τόσο πιο πιθανό να περιοριστεί, προσφέροντας στην ασθενή λιγότερη επιθετική θεραπεία και πλήρη ίαση από τη νόσο. Συνήθως ο καρκίνος του μαστού μεγαλώνει χωρίς να δώσει συμπτώματα και μπορεί να παραμείνει σιωπηλώς για πολλά χρονιά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τον αναζητήσει κάνεις στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου. Η ιατρική επιστήμη και η τεχνολογία έχουν εξελιχθεί αρκετά, ώστε να βοηθήσουν γυναίκες να είναι πιο δυνατές σωματικά και ψυχολογικά με κάθε τρόπο. Μεγάλη σημασία έχει εν τέλη η πρόληψη και  η ενημέρωση του κοινού στην αλλαγή του τρόπου ζωής, της διατροφής και τις προληπτικές εξετάσεις.

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου, ως συνδικαλιστικός φορέας που διαχρονικά σέβεται και αναγνωρίζει τον ενεργό ρόλο της γυναίκας – αστυνομικού στην Ελληνική Αστυνομία και κοινωνία και στα πλαίσια ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού προχωρά στην συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης των γυναικών συναδέλφων με την διανομή καρφίτσας για την εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, μεταδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*