“Πόλη και Πολίτες”-Λαμπάκης: Αποσύρουμε τα δυο μέλη μας από την Οικονομική Επιτροπή

“Πόλη και Πολίτες”-Λαμπάκης: Αποσύρουμε τα δυο μέλη μας από την Οικονομική Επιτροπή

Με απόφαση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. αποσύρονται τα δυο μέλη της που μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω της στάσης και της τακτικής του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Η δήλωση των μελών της παράταξης που κατέχουν έδρα στην Οικονομική Επιτροπή, αναφέρει:

“Η συμπεριφορά του κ. Ιωάννη Ζαμπούκη και ο τρόπος λειτουργίας με τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής όπου προεδρεύει, έχοντας την δικαιοδοσία να κλείνει το μικρόφωνο όποια στιγμή το θελήσει, σε οποιοδήποτε αντιπολιτευόμενο μέλος της επιτροπής έχει το λόγο, με το πάτημα ενός κουμπιού μας αναγκάζει:

Να αποσύρουμε από τις συνεδριάσεις τα δύο μέλη της παράταξης μας που καταλαμβάνουμε τις 2 από τις 9 συνολικά έδρες της επιτροπής.

Παρά την αλλαγή της Νομοθεσίας ο κ. Ζαμπούκης επιμένει να χρησιμοποιεί τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, ενώ:

  1. Το Δημοτικό συμβούλιο συνέρχεται πλέον στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ απαρτίζεται από 41 μέλη έναντι των 9 της Οικονομικής Επιτροπής.
  2. Η αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου έχει εμβαδόν άνω των 200 τ.μ..
  3. Οι εισηγητές για κάθε θέμα της ημερησίας διάταξης μπορούν να εισέρχονται στην αίθουσα μόνο όσο διαρκεί η συζήτηση του θέματος τους.

Απλά ο Ιωάννης Ζαμπούκης επέλεξε την τηλεδιάσκεψη γιατί αδυνατεί να συμμετέχει σε ένα δημοκρατικό ουσιαστικό διάλογο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε συνεδρίαση δια ζώσης πλέον κάθε οργάνου του Δήμου.

Μέχρι να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Οικονομική Επιτροπή θα δηλώνουμε παρών και θ’ αποχωρούμε.

Αλεξ/πολη, 26.10.2021

Από την παράταξη

«Πόλη και πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης»

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*