Μπάχαλο με τις παρελάσεις στον Έβρο- Ματαιώθηκαν οι μαθητικές, άγνωστο αν παρελάσουν στρατιωτικοί

Μπάχαλο με τις παρελάσεις στον Έβρο- Ματαιώθηκαν οι μαθητικές, άγνωστο αν παρελάσουν στρατιωτικοί

Ένα μικρό μπάχαλο υπάρχει από χθες στο θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου στο νομό Έβρου, αφού μπορεί να ματαιώθηκαν οι μαθητικές, όπως και αυτές συλλόγων και άλλων οργανώσεων, αλλά είναι άγνωστο τι θα γίνει τελικά με τα στρατιωτικά τμήματα και αν αυτά παρελάσουν τελικά.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ το μέρος της παρέλασης που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Αυτό γίνεται λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜΘ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Δεν αναφέρει δηλαδή πουθενά η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, τι θα γίνει με τις στρατιωτικές παρελάσεις, γιατί δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του ίδιου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η απόφαση για το σκέλος των στρατιωτικών παρελάσεων. Αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μαυρίδης, Χατζηγιάννογλου αποφάσισαν

να μην γίνουν ούτε στρατιωτικές παρελάσεις

Πριν την απόφαση του κ.Μέτιου πάντως, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης είχε ανακοινώσει επίσημα, πως αποφάσισε την ματαίωση όλων των παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αύριο Πέμπτη, σε όλο τον δήμο Ορεστιάδας. Προφανώς και αυτής των όποιων στρατιωτικών τμημάτων θα έπαιρναν μέρος στην Ορεστιάδα. Η απόφαση συγκεκικριμένα αναφέρει:

“Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης Βασίλειος, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης, αποφασίζει την ματαίωση πραγματοποίησης των παρελάσεων στο Δήμο Ορεστιάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.
Οι καταθέσεις στεφάνων και οι δοξολογίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, τηρώντας τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις”.

Το ίδιο έκανε και ο ομόλογος του Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου για τον δήμο Διδυμοτείχου, αυτός μάλιστα κάνοντας και συγκεκριμένα αναφορά στην ματαίωση και της στρατιωτικής παρέλασης. Η ανακοίνωση του αναφέρει:

“Σύμφωνα με το υπ’αρίθμ. 2164/21-10-2021 έγγραφο του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Έβρου,αλλά και την υπ’ αριθμ. 296141/5049/26-10-2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, σχετικά με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, ανακοινώνουμε  την ματαίωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διασποράς του Covid-19.

Ως εκ τούτου ,το Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 διαμορφώνεται ως εξής:

Κατά τη διάρκεια του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940,για το έτος 2021, ορίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην έδρα του Δήμου Διδυμοτείχου ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από της  8ης πρωινής  ώρας  της   27ης  Οκτωβρίου  2021 μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων   των   Ν.Π.Δ.Δ.,   των   οδών   και   των   πλατειών   της   πόλης,   κατά   τις βραδινές ώρες της 27ης  και 28ης  Οκτωβρίου 2021.

Λόγω   των   έκτακτων   μέτρων   που   έχουν   ληφθεί   για   την   αντιμετώπιση   του   κινδύνου διασποράς του Κορωναϊού, Covid-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις, τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις  και  θα  πραγματοποιηθούν  και   υπό   την   αυστηρή  τήρηση  των  υγειονομικών μέτρων”.

Όπως βλέπετε, ο κ.Χατζηγιάννογλου επικαλείται έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και την απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου για την δική του απόφαση να ματαιωθεί όχι μόνο η μαθητική αλλά και η στρατιωτική παρέλαση. Μόνο που Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης πουθενά δεν αναφέρουν οτιδήποτε για την στρατιωτική παρέλαση, για τους λόγους που προαναφέραμε. Ένα μπάχαλο γενικώς, που δίνει “πατήματα” σε διάφορους αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού και του εμβολιασμού, να εξυφαίνουν σενάρια συνομωσίας.

Οι γονείς αγόρασαν ρούχα για την παρέλαση

και δυο μέρες πριν έμαθαν ότι αυτή αναβάλλεται

Στο Evros-news.gr γίναμε δέκτες παραπόνων αρκετών γονέων από διάφορα σχολεία όλου του Έβρου, για το γεγονός ότι αποφασίστηκε η ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων μόλις χθες, δυο ημέρες δηλαδή πριν την πραγματοποίηση τους. Όπως επεσήμαναν, πήγα και ψώνισαν τα απαραίτητα ρούχα για την παρέλαση στα παιδιά τους, έδωσαν μερικές δεκάδες ευρώ και χθες 26 Οκτωβρίου έμαθαν ότι τελικά αυτά δεν θα παρελάσουν. Όχι πως θα τους είναι άχρηστα φυσικά τα ρούχα, αφού θα μπορούν να τα φορέσουν, αλλά μπήκαν σε ένα… έξοδο που δεν είχαν προγραμματίσει να κάνουν αυτό τον καιρό.