Αλεξανδρούπολη: Με στρατιωτική παρέλαση, τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αλεξανδρούπολη: Με στρατιωτική παρέλαση, τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με στρατιωτική παρέλαση, έστω και διάρκειας συνολικά μόλις 10 λεπτών, η Αλεξανδρούπολη τίμησε σήμερα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το ηρωικό “ΟΧΙ” του ελληνικού λαού στους Ιταλούς.

Μετά τον Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από τους εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε στην κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας, με την παρέλαση μόνο στρατιωτικών τμημάτων ((μόνο στην Αλεξανδρούπολη γιατί στις άλλες πόλεις του νομού ούτε και αυτά παρέλασαν), αφού ως γνωστόν απαγορεύθηκε η παρέλαση μαθητών και συλλόγων, για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων στην περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κανονικά θα πραγματοποιηθεί αύριο η στρατιωτική παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη, όπως και σε Κομοτηνή, Ξάνθη

Μπροστά στην εξέδρα των επισήμων παρέλασαν για μόλις 10′ τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής μας, που καταχειροκροτήθηκαν από αρκετό κόσμο, ο οποίος βρέθηκε στις δυο πλευρές του δρόμου για να τους παρακολουθήσει.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό της σημερινής επετείου ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κ.Παπασταθόπουλος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλξανδρος Πολυχρονίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών και στρατιωτικών αρχών.

Κι όπως επισημάναμε αρκετός κόσμος, που παρά την ματαίωση της μαθητικής παρέλασης καθώς και των άλλων τμημάτων συλλόγων και εθελοντών, έδειξε ότι ήθελε πολύ να παρακολουθήσει μια τέτοια ιστορική ημέρα την παρέλαση, τιμώντας όσους έχυσαν το αίμα τους το 1940 και στα επόμενα χρόνια, για την ελευθερία της πατρίδας.