Επίσκεψη και σύσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου η Εβρίτισσα Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Επίσκεψη και σύσκεψη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου η Εβρίτισσα Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Στο Διδυμότειχο από όπου κατάγεται και συγκεκριμένα το χωριό Ελληνοχώρι, βρίσκεται από χθες η Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η κ.Γκάγκα χθες το απόγευμα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη. Συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χρήστο Καπετανίδη, παρουσία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Γαλάνη, αλλά και των βουλευτών Έβρου Τάσου Δημοσχάκη και Σταύρου Κελέτση.

Στη σύσκεψη, όπου παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ώστε η Αυτόνομη λειτουργία του να είναι ουσιαστική και όχι μόνο στα χαρτιά.

Επίσης, έγινε εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού, αφού είναι γνωστό ότι και ο Έβρος αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα και αποφασίστηκε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου να έχει πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των περιστατικών Covid-19.

Η Αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που βρέθηκε στον τόπο καταγωγής της μετά από αρκετά χρόνια, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την δημοσιογράφο Μαρία Μανάκα, τόνισε ότι:

“Θέλω να δω να πηγαίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα στην περιοχή. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε επαφή με τα Νοσοκομεία, πολύ δε περισσότερο με τα ακριτικά. Να δίνουμε φροντίδα υγείας σε όλους τους ανθρώπους που κι αν είναι στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο στα ακριτικά μέρη”.

Η κ. Γκάγκα συμμετείχε επίσης νωρίτερα χθες σε ανάλογη συνάντηση με την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, παρουσία φυσικά και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη.