Διδυμότειχο: Συγκινημένη η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στην επίσκεψη στο χωριό της Ελληνοχώρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Συγκινημένη η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στην επίσκεψη στο χωριό της Ελληνοχώρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την χθεσινή επίσκεψη στο χωριό απ’ όπου κατάγεται, το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου.

Μετά την λήξη των εκδηλώσεων εορτασμού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και αφού ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου της παρέδωσε τιμητική πλακέτα, η κ.Γκάγκα  επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής της, το χωριό Ελληνοχώρι που βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα έξω από το Διδυμότειχο. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας της Χρήστος Γκάγκας, ένας από τους σημαντικότερους πνευμονολόγους στην Ελλάδα, με πολύ μεγάλο κλινικό και ερευνητικό έργο. Μετά το Γυμνάσιο πήγε για σπουδές στην Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Εβρίτισσα Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Η ίδια ερχόταν στην παιδική της ηλικία κάποια καλοκαίρια, αλλά όπως έλεγε χθες σε όσους την ρωτούσαν, είχε πολλά χρόνια να επισκεφθεί το χωριό του πατέρα της και φυσικά τόνισε πως αισθάνεται περήφανη  και ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ.ΓΚΑΓΚΑ

Πάντως η συντοπίτισσα μας Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τους “κέρδισε” όλους με την ευγένεια και την καλοσύνη της. Αρκετοί ήταν αυτοί που της ζήτησαν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί της, θεσμικοί ή και απλοί πολίτες και δεν χάλασε χατίρι.

Ελπίζουμε τώρα που βρέθηκε ξανά στον τόπο καταγωγής της και πληροφορήθηκε στην σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη τα προβλήματα του Νοσοκομείου Διδυμογτείχου, να δώσει λύσεις από την θέση ευθύνης την οποία κατέχει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*